Udrea: Opozitia ar risca Romania ca sa vina la guvernare. Probabil remanierea se va face

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 22:11
5453 citiri
Udrea: Opozitia ar risca Romania ca sa vina la guvernare. Probabil remanierea se va face
Foto: Realitatea TV

Opozitia ar risca Romania doar ca sa ajunga la guvernare, este de parere ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"O opozitie responsabila inseamna sa vina cu solutii. La guvernare vin in urma unui vot. Trei ani n-au spus nimic. Vrem o opozitie responsabila, nu o opozitie care isi permite sa plece de la serviciu, pleaca din Parlament", a comentat Udrea, prezenta intr-o emisiune la Realitatea TV.

Ministrul a precizat ca este nevoie de dialog nu doar intre Putere si societate, ci si cu Opozitia, care nu poate fi purtat, cand aceasta nu este prezenta.

Udrea a acuzat USL si de faptul ca a incercat sa "confiste" manifestatiile de strada. "Ei au incercat sa confiste, pentru ca sunt in cadere libera. Ar risca orice, ar risca Romania, doar ca sa incerce sa ajunge la guvernare", a continuat Udrea.

De asemenea, ministrul Turismului l-a acuzat pe liderul PSD, Victor Ponta, de ipocrizie in momentul discursului de la Bruxelles, din aceasta saptamana, unde s-a dus sa prezinte situatia Romaniei din perspectiva Opozitiei.

"Intr-o tara in care avem un guvern tocat de presa acolita Opozitiei, este o tara in care Opozitia a incercat sa profite de nemultumirea oamenilor pentru a castiga politic. De asta au fost huliti de cei din piata. Cred ca a fost hilar pentru cei de la Bruxelles", a comentat Udrea.

Trebuie sa ne gandim daca vrem la guvernare sau nu

Pe de alta parte, ministrul Turismului a declarat ca si cei de la guvernare trebuie sa se gandeasca daca vor si pot sa conduca in continuare sau nu. Sunt convinsa ca se poate gasi persoana potrivita sa continue reformele. Numele ar urma sa se decida, dar am avea variantele potrivite", a spus Udrea, intrebata cine ar putea veni in locul premierului Emil Boc, in cazul in care acesta si-ar da demisia.

Ministrul a insistat ca PDL si-a sacrificat voturile facand ceea ce trebuia pentru economia din Romania - masurile de austeritate - insa, in prezent, sufera de o criza de credibilitate in fata cetatenilor, care vor sa stie exact cand se va simti cresterea economica si in buzunarele lor.

"Am avut intotdeauna grija sa facem ceea ce era imperios necesar sa facem in aceasta perioada. FMI, CE, BM au confirmat ca Guvernul si-a facut treaba. Avem o situatie economica stabila. E adevarat, s-a ajuns la stabilitate cu ajutorul populatiei. Dar Romania este in situatia in care poate sa aiba speranta ca va fi mai bine in 2012", a spus Udrea.

"Acum, asteptarile oamenilor sunt ca, dupa ce s-au sacrificat, sa vada de la noi ca le putem da speranta ca, din 2012, dintr-un viitor care se refera la acest an sau o sa fie prognozat in asa fel incat sa fie credibil, lor sa le fie mai bine", a adaugat ea.

Guvernul trebuie sa-si recastige credibilitatea

Potrivit spuselor ministrului, exista discutii in partid despre modalitatile de recastigare a credibilitatii.

"Suntem la momentul in care nu mai putem sa amanam o decizie. Nu spun eu la televizor ceva ce ar trebui sa spuna premierul. Spun doar ca, obligatoriu, trebuie sa venim cu o guvernare credibila, prin componenta Guvernului, prin masurile pe care o guvernare le poate lua. Modalitatea in care un partid care si-a sacrificat voturile facand ceea ce trebuie vrea, doreste in mod legitim sa-si castige credibilitatea si o poate face cu o guvernare cu mai mare simpatie. Alta guvernare, alt guvern, alte masuri, oricare dintre variante", a precizat Udrea.

Intrebata ce alti ministri ar vedea in locul celor din prezent, ministrul Turismului a raspuns ca majoritatea proiectelor au fost realizate.

"A existat aceasta erodare. Daca se va face remanierea, si probabil se va face, se va face pentru a veni cu ceva mai credibil", a subliniat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea, #remaniere guvern, #Victor Ponta , #ministrul Dezvoltarii si Turismului