Udrea renoveaza Cazinoul din Constanta, fie ca-i place sau nu lui Mazare

Sambata, 13 August 2011, ora 13:03
3710 citiri
Udrea renoveaza Cazinoul din Constanta, fie ca-i place sau nu lui Mazare

Daca era interesat de reabilitarea Cazinoului, Radu Mazare putea sa faca un proiect pe fonduri europene, fie pe Axa1, unde are la dispozitie 91 de milioane de euro numai pentru Constanta, fie pe programul de reabilitare de cladiri monumente istorice, de pe Axa 5.1 a POR, sustine Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Ar fi putut apela la fonduri europene. In Bucuresti, sunt cladiri care sunt reabilitate prin fonduri europene. Chiar Arcul de Triumf va trece printr-un asemenea proces care nu costa aproape nimic municipalitatea. Dar lui Mazare nu-i place cu fonduri europene - acolo e cu control, cu verificari, nu prea merge cu smecheriile cu care s-a obisnuit.

De altfel, extrem de priceputul primar nu a fost in stare sa atraga fonduri europene decat pentru o parcare in valoare de aproximativ 3 milioane de euro. In conditiile in care are la dispozitie 91 de milioane de euro doar pentru Constanta, prin Axa 1 a POR, dedicata dezvoltarii oraselor", scrie Elena Udrea pe blog.

Aceasta mai sustine ca a decis ca MDRT sa se ocupe de renovarea Cazinoului doar daca acesta va ramane in administratia autoritatilor locale.

"Noi o reparam si ea ramane constantenilor, turistilor, dar si in gestionarea Primariei Constanta. Singura conditie pe care noi am pus-o a fost aceea de a se pastra destinatia Cazinoului ca obiectiv turistic, sa nu poata fi instrainat cum vrea senorul, cui vrea senorul, unei firme prietene, asa cum ne-a obisnuit. Nu vad de ce ar refuza oferta ministerului", mai scrie Udrea.

"Garantez inca o data ca ministerul se va implica in renovarea Cazinoului, fie ca-i place, fie ca nu-i place primarului de acolo. Cladirea are o prea mare importanta pentru a putea fi lasata in continuare in paragina. Anul trecut a implinit 100 de ani existenta in forma actuala, dupa ce inainte mai existase o cladire de lemn pe acelasi amplasament si cam cu aceeasi destinatie.

E una dintre putinele astfel de cladiri Art Nouveau care se mai pastreaza in Romania si tocmai de aici importanta. A mai trecut prin doua procese de renovare - unul in 1937 si 1986. Iar MDRT isi propune sa faca ceea ce nu s-a mai facut dupa '89.", a adaugat ministrul Turismului.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Elena Udrea Cazino Constanta, #Udrea Mazare Cazino Constanta , #ministrul Dezvoltarii si Turismului