Udrea si Antonescu, chiulangii Parlamentului

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 17:03
2630 citiri
Udrea si Antonescu, chiulangii Parlamentului

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este mult prea ocupata de proiectele institutiei pe care o conduce, nemai avand timp si pentru indeplinirea functiei de deputat.

Astfel, ea ocupa pozitia intai, cu 94,96% absente, in topul chiulangiilor din Camera Deputatilor, realizat de IPP si publicat pe site-ul alesiivoteaza.ro.

Udrea este urmata de colega sa de partid, Monica Iacob Ridzi, cu 87,73% absente si de Bogdan Niculescu Duvaz cu 82,37% absente.

In topul constiinciosilor se afla Victor Ovidiu Gant -99,56%, Gheorghe Ciobanu, initiatorul proiectului de lege ce prevede impozitarea nuntilor botezurilor si banchetelor - 98,80% si, surpriza emisiunii, Teo Trandafir, 98,80%.

Antonescu, la fel de chiulangiu ca puscariasul Voicu

Cat priveste senatorii, presedintele PNL Crin Antonescu nu degeaba si-a castigat renumele de chiulangiu, el ocupand pozitia intai in topul IPP cu 97,38%, la egalitate cu social-democratul Catalin Voicu, care se afla inca in arest preventiv.

Pe locul trei se afla Vasile Blaga, pana saptamana trecuta ministru de Interne, cu 95,20%. Ramane de vazut daca prezenta lui Blaga se va imbunatati acum ca este doar in conducerea PD-L.

Exista insa si senatori care merg la munca, primele trei pozitii fiind ocupate de democrat-liberali. Prezenta cea mai mare a inregistrat-o David Gheorghe - 95%, urmat de Dorel Constantin Vasile Borza - 92,14% si Ion Ruset, cu 89,52%.

Antonescu contraataca: IPP este un agent de propaganda al lui Basescu

Antonescu nu s-a lasat insa intimidat. In timp ce-si declara consternarea fata de decizia CCR de a declara constitutionala Legea pensiilor, liderul PNL a spus ca IPP este "pur si simplu un agent de propaganda al lui Traian Basescu" si ca ar trebui sa se preocupe mai degraba de fraudele din Parlament decat de prezenta sa.

"IPP ar trebui sa se pronunte in legatura cu frauda si cu hotia pe care a vazut-o o tara intreaga, IPP nu s-a pronuntat niciodata in legatura cu asta, IPP este pur si simplu un agent de propaganda al lui Traian Basescu si nu are niciun rost sa discutam acum despre asta.

Legea pensiilor care afecteaza 4,5 milioane de oameni in prezent si alte milioane in viitor nu a iesit asa din cauza mea, care sunt senator si care nu am avut niciun fel de legatura cu asta. Daca IPP nu are drept obiect, de pilda, frauda in Parlament, e problema lui si a cui ii da bani, nu a mea", a spus Antonescu.

IPP nu se lasa: ramanem un critic dur al tuturor greselilor politicienilor

IPP a reactionat la acuzatiile lui Crin Antonescu si a precizat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca ramane un critic al tuturor politicienilor care comit greseli.

"Constatam ca mesajul critic transmis de IPP la o zi dupa votul contestat din Camera Deputatilor pe marginea proiectului legii pensiilor nu a fost receptat si de catre Presedintele PNL, acesta reprosand Institutului faptul ca se eschiveaza sa se pronunte pe aceasta tema.

Reamintim cu aceasta ocazie ca IPP a luat o pozitie critica fata de conducerea Camerei Deputatilor care a trecut cu vederea lipsa evidenta de cvorum din sala la votul asupra legii pensiilor din noaptea de 15 septembrie a.c.

De altfel, anuntam toate partidele politice ca IPP va ramane in continuare un critic dur al tuturor greselilor publice si mai ales a discursurilor politicianiste care se practica tot mai mult astazi in Romania", se arata in comunicat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Udrea chiul Parlament, #Crin Antonescu chiul Parlament, #IPP top parlamentari chiulangii, #absente parlamentari Udrea Antonescu , #ministrul Dezvoltarii si Turismului