Udrea: Solutia statului este aceea de a vinde tot

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 23:17
3384 citiri
Udrea: Solutia statului este aceea de a vinde tot
foto: B1TV

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale Elena Udrea sustine ca statul trebuie sa vanda si ultimele hoteluri si proprietati cu destinatie turistica pe care le mai detine unor investitori decisi sa castige bani de pe urma lor facand turism si nu afaceri imobiliare.

"Cred ca solutia pentru ce mai are statul in infrastructura de turism este aceea de a vinde tot, dar de a vinde cu cap, de data aceasta, de a vinde celor care vor sa faca turism, nu celor care vor sa faca afaceri imobiliare. In principiu, vremea in care s-a privatizat pentru ca unii sa devina proprietari pe niste terenuri si sa le vanda apoi la de zece ori pretul a cam trecut", a declarat Elena Udrea, in direct la B1TV.

Ministrul Turismului a dat exemplele hotelului Mamaia, din statiunea omonima, a unui complex de vile din statiunea Neptun, baza de agrement din Costinesti, dar si a altor zeci de locatii din patrimoniul RAPPS, ce ar trebui privatizate, in opinia sa, pentru a ajunge in posesia celor care sunt interesati sa faca turism.

"Toate arata deplorabil, pentru ca statul este un foarte prost administrator. Statul ca sa administreze un astfel de bun, numeste un director, care stie ca nu este al lui, nu-l intereseaza ce se intamnpla acolo si nu are niciodata performanta economica", crede Udrea.

Chiar si asa, ministrul Turismului sustine ca vor trebui depuse eforturi importante pentru gasirea unor investitori dispusi sa bage bani in hotelurile romanesti de mostenire comunista.

"Sa nu ne imaginam ca stau investitorii la intrarea in tara" sa ne cumpere hotelurile, a precizat Udrea, care sustine ca "litoralul nostru nu este un litoral de 5 stele, insa este un litoral in care se poate face turism de masa".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Udrea privatizari Turism, #Udrea RAPPS, #Udrea turism litoral , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Arthas
Arthas
rank 4
Vinde-le pe toate cum a vândut și Băse flota pe 1 dolar la norvegieni !