Udrea: Vom plati doar cercetarea pentru brandul turistic

Luni, 02 August 2010, ora 22:25
2440 citiri

Asociarea THS-TNS, responsabila pentru brandului turistic, nu ii va fi platita creatia, ci doar partea de cercetare, urmand a fi asteptata varianta finala a elementului vizual, inregistrata cu toate drepturile, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Ministrul a subliniat, intr-un interviu pentru Mediafax, faptul ca in pretul proiectului nu intra doar conceptul grafic, asa cum se vehiculeaza, ci o "ampla si temeinica cercetare", care a scos in evidenta directiile ce trebuie urmate pentru dezvoltarea turismului.

"Dupa cercetare s-au stabilit avantajele competitive, pozitionarea pe piata, liniile directoare de comunicare a brandului si in final partea de creatie a logoului si sloganului. Asadar, munca a fost complexa si evident costisitoare, iar din costurile totale, sub 100.000 de euro reprezinta partea de creatie", a explicat Udrea.

Potrivit spuselor sale, avantajele Romaniei, asa cum a reiesit de pe urma cercetarii, sunt natura si peisajele neatinse, unicitatea patrimoniului cultural, autenticitatea culturii si a stilului de viata.

"Tonul general al vizualului este in deplin acord cu rezultatele cercetarilor, cu pozitionarea stabilita pentru Romania si cu atributele care definesc brandul de turism: culori verzi, naturale; forme organice ale literelor, liniile curbe, simbolistica", a spus ministrul Turismului.

Udrea a adaugat faptul ca orice agent economic are voie sa foloseasca elementele vizuale ale brandului, in anumite conditii. De altfel, multi agenti economici s-au aratat interesati de acest lucru si in scurt timp, vom vedea logo-ul pe etichetele mai multor produse.

In urmatoarea perioada, prioritatea ministerului este dezvoltarea celor sase produse turistice competitive pe piata internationala si promovarea Romaniei ca destinatie turistica, a adaugat Udrea.

"Avand in coordonare din acest an un minister cu competente mai largi decat era fostul Minister al Turismului, am putut sa dau o noua orientare investitiilor in infrastructura, punand accentul pe lucrari in zonele cu potential turistic. Nu se intampla nimic spectaculos peste noapte, important este sa punem cu totii umarul la schimbarea pe care ne-o dorim", a explicat ministrul Turismului.

Udrea sustine, in cadrul interviului, ca nimic nu poate fi vandut fara promovare, iar acum, pe langa brand, exista si o strategie de comunicare.

"Partea complexa, cea a promovarii, abia acum urmeaza si o vom face conform recomandarilor specialistilor, intr-un demers coerent si folosind cele mai noi canale de comunicare. Este un lucru extraordinar ca in aceasta perioada de restrictii bugetare putem folosi fonduri europene nerambursabile pentru promovarea turismului in anii urmatori", a incheiat Udrea.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Elena Udrea brand turistic, #brand turistic Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului