Urmariti-o pe Elena Udrea!

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 09:00
11179 citiri
Urmariti-o pe Elena Udrea!

Sa ne uitam atent la ce spune Elena Udrea. Mai atent decat ne uitam la ce spune Boc. De ce? Fiindca stie multe. Si anunta multe. Fiecare mutare politica importanta a PD-L a fost anuntata de declaratiile si gesturile politice ale ministrului Dezvoltarii Regionale.

Mai corect spus, pregatita. Pentru ca doamna Cocos devine din ce in ce mai des purtatorul de cuvinte codate al Guvernului. Sau mai precis arma secreta cu care Traian Basescu pune mingea la pamant pentru a o degaja mai apoi.

Semne de la Zeus

Sa luam un eveniment recent. Intalnirea dintre Traian Basescu si parlamentarii PD-L. Cei care cereau sange si voiau sa se faca remanierea guvernamentala. Daca am fi fost atenti, am fi stiut suta la suta sigur ca nu se face.

Cum? Intr-un fel sau altul, l-a anuntat Elena Udrea. A spus ca nu e momentul, ca avem alte prioritati si ca e destul timp pentru asta. A evitat chiar sa-l atace pe Vasile Blaga, devenit cel mai vizibil oponent al ei din partid. N-a anuntat vreme rea si nici n-a fost.

Dar fosta consiliera a lui Traian Basescu a obisnuit de multa vreme sa aduca semnele ploii. Inca de pe vremea cand a declansat scandalul-monstru cu "biletelul roz" al lui Tariceanu. Scandalul care a insemnat de fapt ruperea guvernarii PNL-PD.

Si exemplele pot continua. A fost varful de lance al PD-L cam la fiecare incaierare politica. Numai ca acum lucrurile stau diferit. Udrea nu mai e cainele de atac pentru exterior. Nu. Face din ce in ce mai multe valuri in interior. Urca in ierarhie. Fostul simplu membru devenit secretar executiv si viitor vicepresedinte are de fapt mai multa putere decat ar arata functiile astea.

Stie ce se intampla in PD-L si mai mult ca sigur ia parte la cele mai importante decizii din viata partidului. Are un cuvant greu de spus. Si bine de tinut minte. Pentru ca ce spune ea, nu spune de capul ei. Spune cu incuviintarea si la indemnul lui Traian Basescu. Pregateste terenul.

La ora asta, putem chiar anticipa cand va fi urmatoarea iesire la rampa a Elenei Udrea. Cel mai tarziu undeva in toamna. Cand e anuntata remanierea Guvernului. Iar noi vom afla cu cateva zile inainte cele mai importante capete ce vor cadea. Si pe nimeni n-ar mira daca vor fi cele ale tripletei Blaga-Videanu-Berceanu. Pe masura ce vara ia sfarsit, vom vedea semne. Daca va izbucni din senin un scandal intre acestia si Elena Udrea, e sigur ca nu li se pregateste nimic foarte bun.

Puterea Elenei

Influenta Elenei Udrea in Partidul Democrat-Liberal si rolul sau de servant politic pentru Traian Basescu ar trebui sa ridice multe semne de intrebare. Nu pentru ca ar fi un politician slab. Poate nu a fost un ministru de exceptie, dar a reusit sa aiba mandate decente la Turism si apoi la Dezvoltare Regionala.

In schimb, ascensiunea sa a fost mult peste ce a aratat ea pana acum. Rolul sau in politica romaneasca e mai mare decat ea insasi. Cu atat mai mult cu cat acest rol e unul neoficial. Elena Udrea stie poate mai multe decat ar trebui despre ce se va schimba si ce nu in politica la varf. Si stie inaintea tuturor. De urmarit.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#ascensiune Elena Udrea, #putere Elena Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului