Elena Udrea dezvaluie elementul central al strategiei pentru 2012

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 15:21
2321 citiri
Elena Udrea dezvaluie elementul central al strategiei pentru 2012
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, anunta ca elementul central al strategiei pentru 2012 il reprezinta crearea de locuri de munca, ce automat vor genera contributii bugetare mai mari, o presiune mai mica pe Bugetul Asigurarilor Sociale si miscarea economiei.

"Vad ca la nivelul mass media se poarta o discutie foarte interesanta despre ce trebuie facut in 2012 ca romanilor sa le fie mai bine, despre cum trebuie sa stimulam economia. Poate singurul element comun al tuturor viziunilor este acela ca trebuie sa cream locuri de munca.

Pentru ca, daca avem locuri de munca, avem contributii bugetare mai mari, avem o presiune mai mica pe Bugetul Asigurarilor Sociale, inseamna ca firmele au activitate si economia se misca. Exista o singura metoda prin care se pot crea locuri de munca: investitiile, fie ca ele apartin statului sau mediului privat", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Liderul democrat liberal pune accentul pe importanta dezvoltarii infrastructurii, atunci cand vorbim de investitii, care vor genera locuri de munca.

"In primul caz, vorbim de dezvoltarea infrastructurii, iar aici am ajuns la cea mai mare suma alocata dupa 1989 din Bugetul de Stat (peste 17%). In al doilea caz, vorbim de stimulente pe care le putem oferi mediului privat. Iar varianta cea mai la indemana ar putea fi reducerea contributiilor la asigurarile sociale", mai noteaza ministrul.

Elena Udrea subliniaza ca Romania trebuie sa se concentreze in continuare pe stimularea economiei.

"Romania trebuie sa se concentreze pe stimularea economiei: investitii in infrastructura si stimulente pentru mediul de afaceri. Cheltuind mai mult pentru crearea de locuri de munca, evident nu se vor putea creste pensii si salarii.

Poate ca pentru majoritatea romanilor 2012 nu va aduce o crestere spectaculoasa a nivelului de trai, dar cu siguranta pentru somerii de acum care isi vor gasi locuri de munca situatia se va schimba radical. In acest moment, exista aproape 4,2 milioane de angajati si aproape 4,9 milioane de pensionari. Daca in 2012 si 2013 reusim sa schimbam acest raport, crescand substantial numarul de angajati, economia romaneasca va avea cu adevarat succes", mai sustine liderul PDL.

Elena Udrea reitereaza ca doar rupand sirul nefast al pomenilor bugetare vom reusi sa intram in normalitate.

"Acesta este obiectivul pe care cred eu ca Executivul trebuie sa si-l asume, dovedind anul viitor ca suntem singurii suficient de puternici sa facem ce trebuie pentru Romania, fara sa stam cu ochii pe sondaje intr-un an electoral. Numai rupand acest sir nefast al pomenilor bugetare in ani electorali, vom reusi sa intram in normalitate", conchide Udrea.

I.U.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Udrea strategie 2012, #creare locuri munca 2012 , #ministrul Dezvoltarii si Turismului