Elena Udrea provoaca misoginii, intr-un pictorial TABU (Galerie foto)

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:19
37392 citiri
Elena Udrea provoaca misoginii, intr-un pictorial TABU (Galerie foto)
Foto: TABU

Elena Udrea, ministrul Turismului, ii provoaca pe misogini sa-si imagineze cum ar arata "femeia presedinte sau prim-ministru" al Romaniei, intr-un pictorial al revistei TABU, din luna noiembrie.

Udrea intruchipeaza cinci dintre cele mai importante femei care au influentat de-a lungul timpului politica si nu numai: Cleopatra, regina Egiptului, Eva Peron, sotia presedintelui argentinian Juan Peron, Jackie Kennedy, Prima Doamna a Americii, Margaret Thatcher, prima femeie prim-ministru din Europa, si Madonna, regina muzicii pop.

Pe langa pictorial, Elena Udrea acorda revistei TABU si un interviu, in care indrazneste sa estimeze ca momentul in care Romania va avea parte de o femeie presedinte sau premier nu e foarte departe.

"In Romania ramane de dus pana la sfarsit aceasta provocare: sa avem o femeie presedinte sau prim-ministru. Cred ca momentul nu e foarte departe, in ciuda unei societati inca misogine", a declarat ministrul Turismului.

Elena Udrea vorbeste in interviul acordat TABU si despre colaborarea cu presedintele Traian Basescu - "Am avut sansa sprijinului lui Traian Basescu in politica" -, despre casatoria sa cu omul de afaceri Dorin Cocos - "La ora 11 ne casatoream la New York, iar la ora 18 eram pe plaja la Miami" - si despre politica si culoarea parului - "Ce putea fi mai rau pentru unii decat sa fii blonda si tanara in politica?!".

Tema numarului din noiembrie al TABU se cheama "O lume a femeilor puternice", iar Elena Udrea elogiaza rolul femeilor care "au marcat istoria fara sa-si anuleze personalitatea" (Jackie Kennedy), "au luptat de la egal la egal cu puternicii lumii" pentru cauza tarii lor (Cleopatra), au sustinut "implicarea femeilor in decizia politica" (Eva Peron), au avut curajul sa inceapa "reforme intr-o perioada economica grea" (Margaret Thatcher) sau au reprezentat "un motor al schimbarilor" (Madonna).

Ministrul Turismului a postat pe contul sau de Facebook imagini inedite de la realizarea pictorialului pentru revista TABU, iar fanii Elenei Udrea nu au ezitat sa comenteze fotografiile.

Astfel, in timp ce Niculescu Stelian o considera pe Elena Udrea o femeie "faina", Eleonora Mindrila spune ca este "superba".

Si aceasta poza reuseste sa obtina reactii de la "prietenii" de pe Facebook ai Elenei Udrea: daca Stefan Lungu ii da "nota 10", Ionita Gabriela spune ca desi este o femeie foarte frumoasa, "fiind persoana publica, ar trebui putina 'cortina'".

Niculescu Stelian ii raspunde: "Pe naiba, cortina sa fie folosita acolo unde trebuie si unde este necesara ...".

Potrivit lui Alla Presenti, sefa de la Turism este "Superba!".

Numarul de luna aceasta al revistei TABU este primul realizat de noul director editorial, Dan-Silviu Boerescu. Pictorialul in care apare Elena Udrea a fost realizat de fotograful Dragos Cristescu si stilistul Adi Popescu, iar interviul este semnat de Ramona Pop.

Numarul TABU in care ministrul Dezvoltarii impersoneaza, pe rand, cele mai puternice femei din politica si nu numai, va putea fi cumparat de la chioscurile de presa chiar de miercuri dimineata.

Nu este prima data cand Elena Udrea este de acord sa pozeze pentru reviste glossy. Ministrul Turismului a mai aparut in doua pictoriale ale revistei The One: primul dintre ele in anul 2007, iar al doilea in 2009.

Udrea se vrea "lady", dar se simte "girl"

Elena Udrea isi promoveaza pictorialul din TABU si pe blogul personal. "Despre asta (femeia puternica - n.red.) si despre felul in care poti ramane femeie chiar creandu-ti o cariera am vorbit intr-un interviu pe care l-as cataloga drept foarte viu, acordat revistei TABU, al carei nou numar apare maine.

Ca sa fac putin teasing, alaturi de interviu, veti gasi si un mic pictorial cu mine pozand in cinci dintre cele mai puternice personalitati feminine din istorie. Pentru ca tot se intreaba unele tabloide cum as arata bruneta, aveti ocazia sa vedeti maine in TABU. Bonus: Puteti vedea o galerie foto cu "Making of"-ul pictorialului din TABU", scrie ministrul Dezvoltarii.

"Mi-as dori foarte mult sa vad ca, si in Romania, unul dintre partidele mari e suficient de deschis sa propuna o femeie curajoasa si priceputa la cea mai importanta functie in stat. Mult timp m-am ferit sa vorbesc despre faptul ca sunt femeie in politica. Intr-o anumita masura, chiar aflata in interiorul unei lumi misogine, nu am vrut sa vorbesc despre discriminarile la care sunt supuse femeile politician.

Acum insa, cred ca, prin rezultatele obtinute de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de mine personal in interiorul partidului, am aratat tuturor ca o femeie poate munci 14-16 ore pe zi, in fiecare zi, uneori mai mult si mai bine decat un barbat. Si asta chiar si pe tocuri, mergand si la coafor, si, mai ales, fara sa ma transform intr-un barbat.

In acest moment, nu mai am niciun complex sa militez public pentru promovarea femeilor in politica romaneasca. Asa cum in alte parti se poate, chiar foarte aproape de noi, sunt convinsa ca si Romania incepe sa renunte la structura sa patriarhala si sa accepte faptul ca femeile pot fi politicieni mai buni decat barbatii", recunoaste Elena Udrea.

Pe de alta parte, desi vrea sa pozeze intr-o femeie puternica, un mic amanunt o da de gol: titlul initial al textului publicat pe blog era "Girl power: Cum sa ramai femeie in politica", insa a fost schimbat si acum incepe cu Lady power, semn ca cineva si-a dat seama ca Elena Udrea trebuie prezentata totusi ca o "doamna", nu ca o "fetiscana".

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Elena Udrea pictorial TABU, #Elena Udrea bruneta TABU, #Udrea Jackie Kennedy, #Udrea Margaret Thatcher, #Udrea Cleopatra Madonna , #ministrul Dezvoltarii si Turismului