V.Stoica: Nu exclud demisia Elenei Udrea, dar este o decizie personala

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 10:45
3582 citiri
V.Stoica: Nu exclud demisia Elenei Udrea, dar este o decizie personala
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica considera ca un ministru care sustine depunerea mandatului Guvernului din care face parte ar trebui sa isi prezinte, la randul sau, propria demisie, prin urmare, Elena Udrea ar trebui sa se gandeasca serios la aceasta posibilitate.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a recunoscut public ca atat la intalnirea de miercuri cu parlamentarii PD-L cat si la sedinta Colegiului Director de joi a votat pentru depunerea mandatului intregului Cabinet Boc, considerand ca aceasta este solutia optima. Elena Udrea nu a dat prea multe explicatii in acest sens, spunand doar ca a votat "in calitate de membru de partid, nu de ministru".

"Cand ceri plecarea Guvernului, trebuie, in consecinta, sa pleci si tu. Nu exclud demisia Elenei Udrea, dar e o decizie personala a domniei sale", a comentat Valeriu Stoica aceasta situatie inedita, joi seara, la B1TV, precizand ca in acest caz se imbina "principiile cu conduita personala".

S-a mers pe ideea sa reparam o masina uzata

Pe de alta parte, Valeriu Stoica a dezvaluit ca si el a votat tot pentru schimbarea totala a Guvernului si a si argumentat, spre deosebire de ceilalti colegi de partid care au votat la fel.

In opinia sa, varianta ideala era formarea unui nou guvern, dar pentru aceasta trebuiau sa fie indeplinite trei conditii: sa se stabileasca in partid cine sa fie noul premier, sa se poarte in acest sens negocieri in interiorul coalitiei de guvernant si sa existe consultari cu presedintele pe aceasta tema.

"In absenta acestora, solutia ideala nu a putu fi adoptata. Atunci cand se uzeaza o masina, una noua e mai buna decat una uzata, dar s-a mers pe ideea sa reparam cat se poate aceasta masina", a declarat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L a dezvaluit ca la sedinta Colegiului Director de joi, timp de 4 ore dezbaterea s-a axat doar pe alegerea raspunsului corect intre remaniere si propunerea unui nou guvern.

Majoritatea a decis ca remanierea este solutia, iar nominalizarile au fost facute direct de premierul Emil Boc, motiv pentru care, in opinia lui Valeriu Stoica, "raspunderea integrala pentru acestea revine primului ministru".

Cunoscut ca unul dintre ideologii PD-L, Valeriu Stoica a tinut sa sublinieze ca partidul trebuie in perioada urmatoare sa se recreeze din punct de vedere institutional, mai ales din punct de vedere al resurselor umane si al comunicarii.

"Avem un congres in primavara cand va fi inevitabila o dezbatere privind situatia PD-L ca institutie", a atras atentia el.

Decuplarea dintre PD-L si Traian Basescu, contraproductiva pentru ambii jucatori politici

In plus, Valeriu Stoica a repetat in mai multe randuri in cadrul emisiunii ca ideea "decuplarii" intre PD-L si Traian Basescu este "contraproductiva pentru ambii jucatori politici".

El a explicat ca, pe de o parte, pentru a-si indeplini programul PD-L are nevoie de sprijinul presedintelui prin intermediul atributiilor pe care acesta le are, pe de alta parte, performanta politica a lui Traian Basescu in actualul mandat depinde in mare masura si de PD-L, partid aflat la guvernare.

Valeriu Stoica a subliniat ca, in aceste conditii, PD-L nu trebuie sa gandeasca ca presedintele a devenit total independent doar pentru ca este la ultimul mandat, confirmand indirect faptul ca exista o aripa in partid care promoveaza desprinderea totala de Traian Basescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#valeriu stoica, #elena udrea demisie guvern, #remaniere guvern Boc , #ministrul Dezvoltarii si Turismului