Elena Udrea: Dupa europarlamentare multi se vor reevalua, dreapta va avea candidat unic la prezidentiale

Luni, 03 Februarie 2014, ora 23:45
3430 citiri
Elena Udrea: Dupa europarlamentare multi se vor reevalua, dreapta va avea candidat unic la prezidentiale

Deputatul Elena Udrea a vorbit, luni seara, despre plecarea sa din PDL si inscrierea in Partidul Miscarea Populara (PMP), precum si despre unificarea dreptei pentru alegerile prezidentiale.

Fostul ministru al Turismului a declarat la Digi 24 ca sustine in continuare ideea unui candidat unic la prezidentialele de la sfarsitului anului din partea dreptei, candidat care ar avea mari sanse sa castige alegerile, in viziunea acesteia.

"Viziunea pe care o are actuala conducere a PDL - proiectul unitatii de dreapta nu a fost sustinut, ei au venit cu un candidat la presedintie. Dupa discutia cu Basescu, Blaga a continuat sa sustina ideea de 'singuri', fara unitatea dreptei. Chiar si asa, cu aceasta conducere, electoratul de centru-dreapta astepta sa vada un proiect al dreptei unite. (...)

Udrea isi anunta inscrierea in PMP: Plec dintr-un partid, raman intr-o echipa

Dupa europarlamentare multi se vor reevalua si multe orgolii se vor estompa. Dupa europarlamentare sper ca vom reusi sa dam un singur candidat la presedintie si atunci vom castiga. Daca rezultatele vor fi asa cum sunt preconizate, multi trebuie sa se reevalueze", a declarat Elena Udrea, adaugand ca acesta a fost unul dintre motivele pentru a ales sa plece din PDL.

Totodata, Elena Udrea a spus ca, in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, motivul pentru care a spus "adio" PDL a fost modul in care s-au desfasurat alegerile pentru conducerea partidului din luna martie, nu faptul ca aceasta nu a fost aleasa presedinte.

Toader (PDL) admite: Vor mai pleca parlamentari cu Udrea

Deputatul de Neamt a declarat ca PMP a inregistrat circa 2.000 de adeziuni dupa inregistrarea oficiala, adaugand ca nu crede ca "aceasta emulatie" are legatura cu venirea sa in partid si ca orice persoana de buna-credinta, cu sau fara experienta politica, este libera sa se alature acestui proiect.

"Nu este un target sa aducem oameni de la PDL la PMP"

"Nu este un target sa vina oameni de la PDL la PMP. Sigur ca sunt oameni care aleg sa vina, dar noi nu curtam pe nimeni. Cine vrea sa vina intr-un partid care vrea sa isi asume si sa faca, pentru ca PMP isi asuma ca continue si sa termine ceea ce s-a inceput, sa vina. Toti cei cu bune intentii sunt bineveniti. Mi-as dori sa fim credibili pentru toti cei care nu au facut politica si nu au incredere in clasa politica", a adaugat Udrea.

Cristian Preda, pe urmele Elenei Udrea: Anunta ca s-a inscris in PMP

Deputatul ex-democrat liberal a mai spus ca Partidul Miscarea Populara isi propune un scor de doua cifre la alegerile europarlamentare, dar a refuzat sa dezvaluie cine va fi cap de lista.

"Ne propunem un scor de doua cifre, de la 10% la 29% spuneam eu. Pe liste vor fi domnul Preda, Baconschi, Paleologu, iar ultima pe lista voi fi eu, nu pentru ca vreau sa merg la Parlamentul European, ci pentru ca trebuie sa imping aceasta lista.

Theodor Paleologu a demisionat din PDL si s-a inscris in PMP

Nu as vrea sa spun cine va fi cap de lista, dar vom vedea, este posibil sa fie dintre cei care nu sunt inscrisi inca in PMP. Dar va asigur ca va fi un om politic cu credibilitate in randul electoratului si care sa faca cinste PMP", a mai declarat Elena Udrea.

"Nu vreau sa ma gandesc la functii in PMP. Si ca simplu membru de partid tot Elena Udrea voi ramane"

Intrebata daca ia in calcul sa preia candideze pentru conducere PMP, Udrea a spus ca momentan nu se gandeste la functii si ca le-a cerut colegilor sa faca acelasi lucru.

"De un an si ceva sunt simplu membru de partid si daca raman simplu membru de partid tot Elena Edrea o sa fiu. Oamenii se uita dupa lider si este important cine conduce un proiect, liderul trebuie sa fie un om care sa dea un semnal credibil. Cei de la PMP il vor alege pe cel mai bun", a precizat fostul ministru al Turismului.

Udrea: PMP va demonstra, in parteneriat cu Basescu, ce inseamna sa te opui USL

In ceea ce priveste trecerea la PMP a primarilor PDL, Elena Udrea a amintit de faptul ca acestia nu pot parasi partidele pe liste carora au fost alesi, intrucat raman fara mandat, dar a amintit ca ei se pot inscrie in Fundatia Miscarea Populara, care este afiliata partidului omonim.

Intrebata despre o posibila plecare din PDL a lui Emil Boc, Udrea a declarat: "Este un om care a facut echipa cu Traian Basescu, datorita lui, care a reusit sa ramana ferm in pozitia de premier, cand Guvernul trecea prin momente grele, s-au facut lucruri bune.

Guvernul din care am facut parte a si gresit, dar Emil Boc a fost partenerul presedintelui intr-un proces de reforma a statului si cred ca ramane partenerul presedintului in continuare. Nu stiu ce va face domnul Emil Boc, dar indiferent ce optiune ar avea legat de PMP, sunt convinsa ca ramane un partener al presedintelui".

De asemenea, intrebata de inscrierea Elenei Basescu in PMP, Udrea a spus ca fiica cea mica a presedintelui nu si-a manifestat inca intentia in acest sens.

Bilantul parlamentarilor PDL inscrisi in PMP - Cine a plecat dupa Elena Udrea

Intrebata de moderatorul emisiunii daca au existat situatii in care sa nu fie de acord cu presedintele Traian Basescu, Elena Udrea a amintit de faptul ca s-a numarat printre membrii Guvernului care au votat impotriva impozitarea pensiilor, sustinand cresterea TVA. Totusi, aceastaa adaugat ca a fost un punct de vedere pe care ulterior l-a regretat.

"Nu cred ca ceva il va opri pe Ponta sa treaca STS la MAI"

Nu in ultimul rand, Elena Udrea nu a ezitat nici sa atace masurile Guvernului USL, astfel ca a criticat trecerea STS la MAI, spunand ca daca acest lucru se va face prin lege, va sustine atacarea ei la CCR.

Ponta: STS nu e al lui Basescu, ca n-a venit de acasa cu el. Blaga vroia asta cand era ministru

"Nu cred ca ceva il va opri pe Ponta, nu vad ce il va opri. Vrea sa se ajunga in situatia in care premierul sa coordoneze toate institutiile din aceasta tara. Arata infantilism, dar si cat sunt de grave problemele lui Ponta", a spus Elena Udrea, adaugand ca ia in calcul varianta ca miscarea sa fie, de fapt, un interes al Guvernului "de a adauga voturi la alegeri cu ajutorul STS".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea PMP europarlamentare, #Udrea candidat unic dreapta, #alegeri prezidentiale candidat dreapta, #Basescu Udrea Miscarea Populara , #Partidul Miscarea Populara
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
PMP, un nou proiect nascut exclusiv pentru a deceda!