Scrisoare inchisa doamnei Elena Udrea

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 10:21
6502 citiri
Scrisoare inchisa doamnei Elena Udrea

Eterna blonda din politica damboviteana a schimbat macazul. Nu mai e in PDL, s-a transferat "disciplinar" la PMP. Ce sa-ti spun! Pentru un antreprenor neimplicat politic, poate, schimbarea la fata era mai evidenta daca-si schimba culoarea parului.

Am urmarit-o aseara 10 minute pe distinsa majoreta din politica romaneasca, urmare a unei declaratii initiale promitatoare: "asteptam la PMP mai ales oameni care nu au facut politica pana acum!". M-am asezat pe scaun in speranta ca, in sfarsit, voi prinde in direct cateva idei noi, o minima schita de proiect de tara, o viziune noua.

Dupa nici 2 minute de asteptare, m-am relaxat total. Proiectul PMP a fost expus integral prin aceeasi voce: "sa luptam impotriva USL!". Asta este liantul prin care crede doamna Elena Udrea ca poate aduce alaturi de alti politicieni vechi in noul partid, recunoscut ieri juridic, oamenii scarbiti de politica.

Ei, bine, stimata doamna, ati inceput prost! Antreprenorii, clasa de mijloc reprezentata de profesiile liberale, angajatii din firmele straine si romanesti, in general oamenii care lucreaza in mediul privat, chiar si bugetarii seriosi care-si fac treaba cu credinta unui bun roman s-au saturat sa lupte contra cuiva. Ei sunt cetateni dispusi sa lupte pentru ceva. Vor altceva! S-au saturat de conflict, de ideologii, de politicieni corupti, de doctrine puerile, de razboaie inutile. Multi s-au saturat chiar si de idolul dvs. politic.

Daca Romania avea pana acum un proiect de tara, daca liderii politici aflati pana acum la putere - printre care va numarati - aveau o minima viziune economica, poate mai convingeati pe cineva. Asa, cu o Romanie care merge, din punctul de vedere al politicienilor, dar nu inainteaza pentru romanii care mai cred in tara lor, nu ati adus nicio noutate. Baltiti in aceeasi plafonare totala. Lacrimati de grija romanului simplu, cand de fapt va doare-n cot de el. Nu numai pe dumneavoastra si pe distinsii fosti si viitori colegi politici, ci pe toti cei care s-au perindat pe la conducerea acestei tari.

Sa va dau cateva exemple concrete pentru care nu mai meritati increderea celor care nu sunt implicati politic.

1. Peste 2 milioane de romani au fugit din tara de "binele" pe care l-ati oferit prin politica dusa. Astazi, traiesc pe unde apuca, multi in umilinta si saracie, printre straini, departe de casa, de prieteni, de copii, de rude. Credeti ca ei vor sa se implice in politica, alaturi de PMP sau de USL pentru salvarea natiunii? Ce le-ati oferit dvs. si alti politicieni ca dvs.? Somaj, nedreptate, suferinta, pribegie!

2. Suntem codasi in Europa la foarte multe capitole: salariu minim pe economie,nivel de trai, numar de firme, infrastructura, sanatate, educatie etc. Suntem intr-adevar printre primii la coruptie, numar de copii abandonati, probleme sociale etc.

3. Din cate am inteles, vreti sa uniti dreapta politica. Buna idee! Aratati-mi acum pe scena politica, in partidele si partiduletele din centru-dreapta, un singur lider care a realizat ceva notabil in viata lui! Doamna Udrea, unul, nu mai multi. Toti asa-zisii lideri politici au fost angajati la stat, sunt fosti comunisti sau bugetari de frunte, nu au nicio referinta de antreprenori si nu sunt nici somitati sau oameni reprezentativi in vreun domeniu profesional. De ce m-as alatura eu unui nou partid care propune aceiasi oameni de succes (sau succesuri, daca ne referim la europarlamentari)?

4. De ani de zile romanii normali la cap vor sa auda si altceva, sa vada oameni deschisi la minte, sa simta ca se poate face in tara lor si o altfel de politica. Daca viitorul acestei tari depinde de oameni ca Ponta, Basescu sau Antonescu, e nasol! Cata inteligenta politica va trebuie sa intelegeti ca nu toti romanii sunt prosti si nu se hranesc cu scandaluri politice? Romanii de bun simt au solutii individuale in fata nesimtirii clasei politice, in ansamblul ei. Politicienii nu au nimic nou, de ani si ani de zile.

5. Am vorbit in ultima vreme cu multi oameni seriosi implicati mai mult sau mai putin in politica. Stiti de ce stau acolo? Unii de frica sa nu-si piarda functia, altii pentru ciolan. Putini sunt cei care mai cred in sansa lor de a face ceva bun pentru societatea in care traiesc.

Vorbiti de opozitie? Care opozitie, stimata doamna? Cu cine ati vrea sa facem echipa? Cu Eugen Tomac, cu Aurelian Pavelescu, cu Vasile Blaga, cu MRU sau PSU? Apropo, stiti ce inseamna PSU? Poti sa uiti!

Imi pare rau daca v-am dezamagit, dar am tinut neaparat sa va spun verde in fata ca traiti intr-o lume paralela cu problemele cotidiene ale romanilor. Nu vreau sa va stric relatia privilegiata si atat de speciala pe care o aveti cu marele licurici.

O scrisoare pentru o cauza pierduta e intotdeauna o scrisoare inchisa. Deschisa ar fi fost daca ne-ar fi spus ceva nou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Udrea proiect Miscarea populara, #Udrea inscris Miscarea Populara , #Partidul Miscarea Populara