Udrea afirma ca neregulile privind Fondul de Mediu nu au fost in interimatul ei

Duminica, 04 Mai 2014, ora 21:57
1704 citiri
Udrea afirma ca neregulile privind Fondul de Mediu nu au fost in interimatul ei

Elena Udrea a transmis, duminica, o precizare in care afirma ca niciuna dintre neregulile constatate in nota de informare privind Fondul de Mediu nu a avut loc intre noiembrie-decembrie 2009, perioada in care a condus interimar Ministerul Mediului, asa cum au transmis presei surse din Guvern.

Ea arata ca in nota de informare nu se face referire la numele ei si ca Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural nu a fost coordonat de Ministerul Dezvoltarii, ci de prim-ministru.

Guvernul a anuntat, duminica, ca a sesizat organele penale acuzand ca, in 2009-2012, mai multe administratii locale, printre care cea PDL din Piatra Neamt, condusa de Gheorghe Stefan, si Corbii Mari, unde primar era Constantin Anghel, au comis nereguli in utilizarea Fondului pentru Mediu pentru proiecte din Programul spatiilor verzi.

Surse din Guvern au transmis presei ca unele nereguli ar fi fost identificate in perioada in care Elena Udrea conducea interimar Ministerul Mediului, institutie care gestioneaza Fondul de Mediu.

Udrea, ca ministru al Dezvoltarii in Guvernul PDL, a condus interimar Ministerului Mediului in noiembrie-decembrie 2009, dupa ce PSD s-a retras de la guvernare.

Concluzia rezulta in urma anchetei Corpului de control pe baza unui "esantion" constituit dintr-o serie de unitati administratv-teritoriale, respectiv municipiul Piatra Neamt, orasul Petrila (PDL) si comuna Ila (Hunedoara, PDL), comunele Dragalina (PSD) si Stefan cel Mare (Calarasi, PSD), comunele Aghiresu (PDL) si Mihai Viteazu (Cluj, UDMR), comunele Corbii Mari si Rascaeti (Dambovita, PDL), comuna Roata de Jos (Giurgiu, PDL) si comuna Lovrin (Timis, PDL).

Conform raportului, unele dintre aceste autoritati au primit bani si prin Programul de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural.

In raport se arata ca, in 2009, pentru realizarea de spatii verzi in municipiul Piatra-Neamt, Administratia Fondului pentru Mediu a incadrat proiectul intr-o alta categorie decat cea corespunzatoare la analiza cererii de finantare, avand ca efect obtinerea unei finantari suplimentare de catre autoritatea locala, putandu-se observa totodata ca, initial, a fost marcata in formular rubrica ce atesta respingerea proiectului, marcare stearsa ulterior.

Inspectorii concluzioneaza ca, urmare a indeplinii defectuoase a atributiilor de serviciu, municipiului Piatra Neamt i-a fost acordata din Fondul de Mediu o finantare nerambursabila de 1,8 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#nereguli Fondul Mediu, #Elena Udrea Fondul Mediu , #Partidul Miscarea Populara