Udrea si prezidentiabilul PMP, atac la alianta PNL-PDL: Nu are nicio valoare!

Joi, 03 Iulie 2014, ora 16:53
3003 citiri
Udrea si prezidentiabilul PMP, atac la alianta PNL-PDL: Nu are nicio valoare!
Foto: Facebook / Elena Udrea

Elena Udrea afirma ca PDL se "fofileaza" in cazul infiintarii comisiei parlamentare care sa ancheteze modul in care Dan Voiculescu a reusit sa obtina in arenda 2.600 de hectare de teren agricol in Giurgiu de la ADS, si le propune fostilor colegi democrat-liberali sa semneze initiativa parlamentara, dar si plangerea penala aferenta.

Declaratiile au fost facute la finalul dezbaterii "Democratie si stat de drept in Romania" organizata de Fundatia "Miscarea Populara" la Palatul Parlamentului, la care a fost prezent si presedintele Traian Basescu.

Pentru ca nu au vrut sa semneze, miercuri, initiativa PMP de infiintare a comisiei de ancheta, Elena Udrea i-a acuzat pe Vasile Blaga si Klaus Iohannis ca sunt lideri slabi si vor sa isi cumpere linistea, in timp ce, joi, Blaga a acuzat-o pe Udrea de ipocrizie.

Elena Udrea sare la gatul lui Blaga si Iohannis - Doi lideri politici slabi, isi cumpara linistea

Blaga: Doamna Udrea este ipocrita. Asa este ea nascuta

"Domnul Blaga ma ataca pe mine, dar nu l-am auzit spunand nimic despre domnul Voiculescu", a dat, joi, o noua replica Elena Udrea.

Presedintele PMP a afirmat ca PDL si PNL "au incercat sa se fofileze de la infiintarea comisiei de ancheta", fiecare cerand sa semneze mai intai celalalt si aratandu-si nemultumirea ca PMP a avut primul ideea.

"Au ocazia, astazi, sa semneze aceasta initiativa sau plangerea penala pe care o facem pentru domnul Voiculescu si ADS pentru semnarea contractului de arendare", le-a transmis aceasta celor doi presedinti de partide.

Pe de alta parte, intrebata de jurnalisti daca PMP a avut de suferit de pe urma scandalului Bercea, soldat cu arestarea lui Mircea Basescu, Elena Udrea a negat si a subliniat ca "presedintele nu raspunde pentru fratele sau".

De asemenea, intrebata de o jurnalista ce scria pe biletelul pe care presedintele i l-a transmis in timpul dezbaterii de astazi, Elena Udrea a spus ca acesta i-a propus ca dea posibilitatea tuturor formatiunilor care doresc sa semneze pactul pentru statul de drept si unificarea dreptei, pe care PMP l-a lansat astazi, sa vina cu completari.

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

La randul sau, Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, a facut cateva referiri la tema dezbaterii organizate la Palatul Parlamentului, subliniind faptul ca evenimentele din vara lui 2012 au costat "international" Romania foarte mult si ca "lucrurile nu sunt nici acum rezolvate".

Cristian Diaconescu a mai afirmat ca atitudini de genul celor din 2012 sunt considerate "abuzuri" de catre "cei care vor sa faca investitii si au proiecte de securitate" in Romania, trimitere catre Statele Unite.

Totodata, prezidentiabilul PMP a sustinut ca "premise exista si astazi" pentru ca evenimentele din 2012 sa se repete, lucru de neadmis "intr-o Romanie moderna".

In ceea ce priveste unificarea dreptei, Cristian Diaconescu a sustinut ca ea nu poate fi "credibila" si nu are nicio valoare cata vreme se face "in cancelarii, de trei lideri de partide".

"Unificarea dreptei nu e un compromis intre politicieni. Unificarea dreptei se face in folosul societatii, nu al politicienilor", a comentat Cristian Diaconescu fuziunea PDL-PNL, proces care se desfasoara in ritm rapid.

C.B.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Udrea PDL comisie Voiculescu, #comisie ancheta Voiculescu ADS, #Udrea Blaga , #Partidul Miscarea Populara
Comentarii