Cum l-a pus la punct Elena Udrea pe MRU (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 19:15
7954 citiri
Cum l-a pus la punct Elena Udrea pe MRU (Opinii)
Foto: gandul.info

Elena Udrea a reusit sa il faca pe Mihai Razvan Ungureanu sa nu mai vorbeasca in necunostiinta de cauza si fara sa fie documentat, pentru ca risca "sa aiba abordari de tipul unor jurnalisti de la Antena 3". Recomandarea Elenei Udrea vine la doar cateva ore inainte ca premierul sa se duca chiar la jurnalistii respectivi acasa. Insa premierul pare ca si-a invatat lectia, pur si simplu a refuzat sa mai deschida gura pe subiectul Elena Udrea. Probabil ca mai rau a enervat-o. Ignorarea si desfiintarea prin lipsa de referinta e mult mai dureroasa.

Dupa ce s-a scapat in interviul de la TVR si a spus despre fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului ca are o "apetenta" pentru construit piscine in diverse localitati, fara a-i pronunta totusi numele, Elena Udrea a luat foc si de atunci il prigoneste pe premier cu fiecare ocazie in care se exprima public.

Traian Basescu i-a luat apararea Elenei Udrea aproape imediat, dupa momentul de la TVR, in care MRU isi permitea aroganta de a o urechea finut pentru piscinele plantate aiurea in tara. "Ne place, nu ne place, cum era ea, cu tocuri inalte, cu pantaloni stramti, vreau sa va spun ca ea a avut cea mai buna absorbtie a fondurilor europene", declara presedintele, la Pro Tv, pe 11 martie. Nu s-a stiut niciodata exact care e acest procent, iar ministerul Elenei Udrea a stat si cu fondurile blocate din cauza unor suspiciuni ale Comsiei Europene.

Dar sa-i dam crezare presedintelui, pana una alta, si sa ne imaginam impreuna cu domnia sa ca doamna Udrea se pricepe cel mai bine la absorbtie. Important este ca presedintele i-a luat apararea imediat cum onoarea fostei ministrese a fost atinsa. Si, ca si cum nu ar fi fost de ajuns, presedintele i-a recomandat premierului sa aiba grija de miliardele care inca mai sunt de luat din fondurile europene, nu de alta, dar daca vrea sa aiba vreun viitor politica, trebuie mai intai sa demonstreze ca reuseste sa castige lupta cu prezentul.

Si ca un prim test, Traian Basescu i-a trasat lui MRU primele sarcini oficiale - sa gaseasca bani pentru "reintregirea" salariilor bugetarilor si sa uite de scaderea contributiilor sociale. Greseala de a scapa cuvinte aiurea despre activitatea Elenei Udrea, mai ales franturi de idei neintemeiate si fara o informare exacta si exhaustiva in prealabil, l-a costat pe Mihai Razvan Ungureanu mai mult decat poate sa duca deodata. Dar sageata despre piscinele fostului ministru, aruncata cine stie de ce de premier, se infipsese deja prea adanc in orgoliul Elenei Udrea. Razboiul era ca si declansat.

Dupa o serie de atacuri consecutive ale fostei ministrese, MRU ajunge la concluzia ca a comenta ce spune Elena Udrea nu are nicio importanta. La Antena 3, premierul declara ca nu se va cobora sa-i raspunda, pentru ca are treburi mai importante de facut. "Sunt mult prea preocupat de ceea ce fac, pentru a putea urmari comentarii sau critici. Va spun cat se poate de onest, chiar vreau sa-mi fac treaba cat mai bine (...) n-am ce comenta pentru un asemenea citat. Chiar nu e o chestiune importanta" - MRU.

Daca Elena Udrea si-a propus sa il puna la zid pe Mihai Razvan Ungureanu si sa nu-i mai dea drumul pana nu-l face una cu pamantul, inseamna ca scandalul dintre cei doi are o miza care a devenit extrem de importanta. Mai importanta decat mesajul ca in MRU sta salvarea partidului. Altfel, daca deja Mihai Razvan Ungureanu a deraiat deja de la obiectivele sale pentru care a fost instalat, astfel de ciondaneli sunt abia in faza initiala, de incalzire.

Dar asta inseamna ca haosul si degringolada din PDL si de la Cotroceni sunt atat de profunde incat a bulversat si cea de pe urma strategie de salvare cat de cat coerenta. Daca ea a fost inlocuita cu instinctele si umorile principalilor sai actori, atunci PDL nu mai are nicio sansa alaturi de premier. Iar daca totul este doar o mimare a conflictului de dragul credibilizarii lui MRU, inseamna ca PDL este tot mai jos. Iar de salvat nu-l va mai salva nici macar mama independentilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#MRU declaratii Elena Udrea, #discutii parlament PDL, #Udrea atac Ungureanu , #PDL