Elena Udrea: La diferenta de 44 de voturi este evident ca suntem neincrezatori

Autor: Ana Ilie
Sambata, 23 Martie 2013, ora 20:09
4788 citiri
Elena Udrea: La diferenta de 44 de voturi este evident ca suntem neincrezatori

Elena Udrea s-a declarat neincrezatoare in rezultatul Conventiei PDL de sambata, in urma caruia a fost declarat presedinte al partidului Vasile Blaga, si a cerut sa i se analizeze contestatia.

"Ultima cifra a fost de 4.635 de persoane la procesul de votare. Pentru 44 de voturi, domnul Blaga a castigat, iar foarte multi dintre delegati au reclamat probleme. Categoric pe noi ne face sa dorim renumararea voturilor si verificarea listelor. Vorbim de 44 de voturi. Vor trebui sa ia in considerare si contestatia noastra, asteptam sa se termine spectacolul acesta", declara Elena Udrea, imediat dupa anuntarea rezultatelor.

"Este evident ca suntem neincrezatori. La o singura numarare s-au gasit voturi nule in dreptul domnului Blaga", a mai spus Elena Udrea, precizand ca toate buletinele au fost duse la sediul PDL, unde urmeaza discutii in Colegiul Director.

Ulterior, la o scurta declaratie de presa, Udrea a reluat: "Inainte de a se intra la vot s-a anuntat prezenta finala 4.359 persoane. Au votat 4.632 de persoane. Domnul Blaga nu a intrat in turul doi... Diferenta de voturi a fost de 44 de voturi. Motivul contestatiei este cel pe care l-am prezentat si am vazut ca comisia nu a dat curs contestatiei, au anuntat rezultatul fara sa raspunda problemelor pe care le-am invocat".

In continuare, Elena Udrea a anuntat ca va merge la sediul central PDL din Modrogan pentru a incerca sa obtina un raspuns la contestatie.

"Am cerut renumararea voturilor, confruntarea listelor de la intrare cu listele de la vot... O sa discutam cu cei de la comisie, inteleg ca au plecat si voturile de aici, vom merge in Modrogan sa vedem cum intentioneaza sa rezolve contestatia, diferenta chiar si in aceste conditii este foarte mica, cei prezenti la conventie in proportie de jumatate/jumatate sustin cele doua motiuni deci lucrurile nu pot ramane asa", a mai spus Elena Udrea.

Intrebata ce anume i-a soptit lui Vasile Blaga la ureche, pe podium, Udrea a precizat: "I-am spus ca am contestat rezultatul si vreau sa anuntam de la microfon ca exista o contestatie inainte de a anunta rezultatul".

In pofida contestatiei sale, Udrea este de parere ca "partidul trebuie sa ramana unit si ei trebuie sa dea curs contestatiei, sa respecte regulile. Eu cred ca suntem colegi si lucrurile acestea trebuie facute ca intre colegi (...) Daca diferenta este doar de 44 de voturi, sa facem turul doi. Trebuie sa o rezolvam conform statutului, ca intre colegi".

Prezent alaturi de Udrea la declaratii, Cristian Preda, semnatar al motiunii Monicai Macovei, a cerut si el rezolvarea contestatiei. "Daca se face un tur doi votul reformistilor ar fi inclinat balanta...Cred ca din aceasta conventie trebuie sa iesim onorabil fara suspiciuni, astept ca si doamna Udrea raspunsul. Cred ca sunt oameni maturi, trebuie sa vedem... Cand se depune o contestatie, inainte de a se solutiona nu se anunta rezultatul final".

La randul sau, fostul premier Emil Boc a aratat ca sunt unele suspiciuni, insa nu l-a invinovatit pe Vasile Blaga, ci comisia de organizare a alegerilor. "Ceva nu se potriveste, nu stiu daca contestatia este 100% in regula, nu inteleg de ce comisia s-a grabit sa anunte rezultatul inainte de rezolvarea contestatiei. Aveam nevoie de un pic mai multa diplomatie intr-o competitie atat de focalizata. Nu Blaga a fost in comisie, echipa de organizare m-a dezamagit. Nu avem nimci de ascuns, vrem o conducere legitima".

UPDATE: La cateva zeci de minute distanta, Elena Udrea a anuntat ca nu mai merge in Modrogan. "Din punctul meu de vedere exista riscul ca foarte multi sa considere ca nu mai sunt reprezentati", a spus aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Elena Udrea contestatie conventie PDL, #Elena Udrea alegeri PDL , #PDL