Opinii: Elena Udrea, steaua salvatoare a PD-L

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 17:33
6985 citiri
Opinii: Elena Udrea, steaua salvatoare a PD-L

Partidul Democrat Liberal este in coma. Nici Traian Basescu nu il mai poate invia, presedintele fiind el insusi, din punctul de vedere al increderii, in moarte clinica.

De altfel, toate vedetele partidului s-au compromis la guvernare. Guvernul Boc, o replica a subconstientului lui Traian Basescu, a distrus Partidul Democrat Liberal inainte ca acesta sa fi devenit macar unul mare.

Primul efect al neincrederii intr-o persoana este disparitia audientei. Nimeni nu te mai asculta, daca a invatat ca zicerile tale sunt, constant, false sau aproximative. O fi sau nu acesta motivul, presedintele nu mai are rating. Iesirile sale publice au devenit pretexte doar pentru a mai depana inca o poveste despre o alta tara decat cea in care traim si noi.

Adevarul e ca dupa ce ai declarat de zeci de ori ca am iesit din criza, ca suntem stabili, ca nu ne imprumutam, iar daca ne imprumutam o facem doar pentru investitii, e greu ca lumea sa mai creada ceva, dupa ce realitatea a contrazis de fiecare data previziunile celui mai important om din stat. Sa le spunem previziuni si nu altfel. Exemplul perfect - ultima aparitie a lui Traian Basescu:

"Am fost una din tarile care nu s-au jucat si romanii au suferit consecintele, dar tot ei vor culege si roadele".

Dupa astfel de afirmatii te intrebi daca mai are vreun sens sa spui ceva. Orice. Adevarul e ca fluctuatiile declaratiilor, masurile anticriza inexistente sau cele haotice, taxele introduse si apoi anulate, impozite inventate si retrase, cresteri si apoi scaderi de taxe - toate aceste capodopere ale guvernarii echipei Basescu & Boc exprima numai seriozitate si niciun pic de joaca cu tara si romanii.

In fine, decontul este exprimat de fiecare sondaj de opinie. Singurul trend este cel descendent. Pentru a nu disparea total, PD-L trebuie sa se reinventeze. Asa ajungem la unica solutie cel putin a unora dintre pedelisti. Elena Udrea - singura persoana care poate da impulsul renasterii din cenusa si praful lui Boc. Fosta consiliera prezidentiala a reusit performanta, de exemplu, sa treaca peste scandalul stenogramelor ALRO aproape neatinsa.

Dexteritatea de a incasa lovituri si critici sub centura ca si cand ai strange doar laude si omagii face din Elena Udrea un specimen deosebit in gradina PD-L. Nu conteaza adevarul, ceea ce ramane este impresia generala. Iar aici, Udrea este inegalabila. Are puterea de a pune intre paranteze realitatea si, in ciuda a toate si a toti, se prezinta ca si cum toata lumea ar adora-o.

Pe langa acest autism veritabil, ambitia nepamanteana a doamnei Udrea a condus-o catre varful Partidului Democrat Liberal. Duminica, Elena Udrea va fi inscaunata presedinte al PD-L Bucuresti. O pozitie pe care in PSD o stapaneste celebrul Vanghelie. Este posibil ca ascensiunea doamnei Udrea sa exprime decadenta care a cuprins PD-L si atat. Asa cum si ascensiunea lui Vanghelie, in urma cu trei ani, catre varful PSD desemna acelasi lucru pentru social-democrati.

Intelectualii din PD-L, reformatorii si purtatorii valorilor, sperantelor si idealurilor care odata transmiteau incredere si speranta romanilor, vor avea de ales daca vor trece de partea noii stele sau vor ramane in transee. Daca insa criza va pune in genunchi Guvernul Boc, atunci Udrea va ramane impreuna cu PD-L in afara jocului politic.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Elena Udrea PDL Bucuresti, #Elena Udrea alegeri PDL, #Udrea Basescu PDL Bucuresti , #PDL