Elena Udrea: Sunt o garantie mai mare a unitatii PDL decat Blaga

Luni, 11 Martie 2013, ora 10:33
2870 citiri
Elena Udrea: Sunt o garantie mai mare a unitatii PDL decat Blaga
Foto: Arhiva

Deputatul Elena Udrea, candidat la functia de presedinte al Partidului Democrat Liberal, afirma ca desi a constatat o multime de nereguli in organizarea Conventiei, retragerea sa din cursa interna nu ar rezolva aceste probleme, dar ii cere in schimb actualului lider al PDL, Vasile Blaga, sa renunte la "presiuni si abuzuri", acuzandu-l de un comportament antidemocratic in interiorul formatiunii.

"Exista, intr-adevar, foarte multe probleme cu organizarea Conventiei. De la oameni exclusi din partid sau amenintati cu excluderea pentru ca si-au declarat sustinerea pentru mine, pana la controlul pe care incearca sa il exercite presedintii de organizatii de judetene apropiati de Vasile Blaga asupra listelor de delegati la Conventie.

Cand ai 24 de presedinti interimari, toti numiti de conducerea actuala a partidului, este clar ca unii dintre acestia vor incerca sa aranjeze lucrurile intr-un anumit fel. Situatia nu se va rezolva insa prin retragerea mea, ci prin renuntarea la presiuni si abuzuri", a declarat Elena Udrea.

Ea si-a exprimat speranta ca "actuala conducere a PDL va intelege ca, prin presiunile exercitate, face foarte mult rau partidului".

"Din trei motive: se falsifica vointa partidului, se genereaza o stare de nemultumire si lehamite, care ii indeparteaza pe foarte multi oameni de PDL, scade credibilitatea PDL in ochii electoratului. (...) Cum poti critica puterea autoritara a USL cand tu te comporti si mai antidemocratic in interiorul partidului?", spune deputatul democrat-liberal.

Udrea sustine, de asemenea, ca "oamenii de la baza partidului sunt foarte dezamagiti de situatia in care se afla PDL" si considera ca este singurul candidat capabil sa propuna o strategie de partid care sa il faca sa castige urmatoarele alegeri.

"Nu atat de faptul ca a existat un recul electoral, cat de incapacitatea conducerii actuale a partidului de a arata un drum inainte in care activistii nostri sa creada si pe care sa il urmeze. (...) Consider ca am toate sansele sa castig presedintia PDL tocmai pentru ca sunt singurul candidat capabil sa propuna o strategie care sa redea partidului increderea in sine si sa il faca sa castige urmatoarele alegeri, fiind in acelasi timp un om de partid, am lucrat mult cu organizatiile, am fost alaturi de colegii din toata tara si in campanii electorale si in timpul guvernarii", afirma Udrea.

Intrebata despre o eventuala plecare din PDL in cazul in care va pierde alegerile interne, Udrea spune ca va ramane in partid pentru a sustine lupta cu USL.

"In cazul in care, prin absurd, nu as castiga competitia interna din partid, voi ramane aici si voi sustine actuala conducere a partidului in lupta cu USL, pentru a le dovedi impostura si incompetenta, si pentru a duce PDL la guvernare incepand cu 2016. (...)

Cred ca eu sunt o garantie mai mare a unitatii partidului decat domnul Blaga, spre exemplu, caruia i-a plecat un prim-vicepresedinte chiar in timpul campaniei interne din partid. Sunt increzatoare ca partidul nu se va scinda, indiferent de cine va castiga alegerile", a declarat Elena Udrea.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Udrea unitate PDL Blaga, #Udrea candideaza alegeri PDL, #scandal alegeri interne PDL , #PDL
Comentarii