Lectia Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 02:00
11217 citiri
Lectia Elenei Udrea (Opinii)
Foto: Facebook

Scriu cu parere de rau aceste randuri. In primul rand, pentru ca ele vizeaza un non-personaj, despre care ar fi fost mai bine sa nu vorbim deloc vreodata.

In al doilea rand, deoarece a scrie orice despre Elena Udrea, a vorbi despre existenta ei, indiferent in ce termeni si in ce sens, este din start o onoare infinita la care aceasta femeie nu ar fi ajuns in orice alta tara normala niciodata.

Ca ea considera ca inca nu a ajuns acolo unde-i este locul, ca se simta discriminata si nepromovata, asta e alta problema si ea tine mai degraba de limitele interioare ale personajului.

Incercand sa citesc presa astazi, nu stiu cum am ajuns sa fiu pur si simplu sufocat de o anumita prezenta. In fiecare ziar, pe site-urile tuturor televiziunilor si repetandu-se in toate paginile publicatiilor online de stiri, o multime de stiri despre Elena Udrea care debitase vrute si nevrute la Conventia Nationala a Organizatiei de Femei a PDL.

Tot felul de titluri - ba ca Elena Udrea vrea sa ajunga prim ministru, ba ca uitase numele ministerului unde lucreaza, cat de mandra e de tocurile sutelor de pantofi si tot felul de alte sfaturi pentru gasca de femei din partid despre ce si cum sa faca sa ajunga la functii "in care se fac bani".

Recunosc, unele lucruri inca ma socheaza. Oricat imi spun ca sunt mandrul locuitor al singurei tari unde nicio veste proasta nu mai poate ingrozi, pentru ca nimeni nu mai asteapta nimic bun, unele ziceri ale ministrului Dezvoltarii si Turismului intrec orice imaginatie.

Sunt aproape convins ca Elena Udrea se viseaza o doamna Peron a Romaniei si ca nici macar functia de premier nu i-ar stinge setea de putere si ambitiile, dar aceasta pretentie de Alba ca Zapada a politicii, cand stii ce stii ca ai facut, depaseste si ultima limita a oricarei decente.

A vorbi deschis de cum sa ajungi in functii din care "se fac bani" nu este decat o scapare, o gafa evidenta, dar nu mai mult decat o simpla recunoastere a adevaratului rol pe care Elena Udrea il da functiilor publice pe care le-a ocupat de-a lungul anilor. Si oare in ce alt sens ar putea cineva sa inteleaga functiile care aduc bani, din moment ce ele au salarii care nu depasesc in niciun caz 4-5.000 de lei?

Si oare la ce bani se referea Elena Udrea ca ar aduce functiile sale, fiind stiut mai ales faptul ca salariul de ministru nu acopera nici macar pretul unui fermoar al unei genti Hermes.

Definitorie pentru limitele acestui personaj politic este si reactia, tot mai frecventa, pe care o are in fata celor care (inca) mai indraznesc sa o si critice, nu doar sa o elogieze libidinos si indecent - vezi cazurile unor primari si ministri - s-a saturat de critici si nu mai suporta sa auda pe nimeni ca-i da lectii.

Si pentru ca nu mai suporta sa primeasca lectii, lucrul cel mai de bun simt care i s-a parut a fi Elenei Udrea a fost de a oferi ea insasi lectii. Obsedata de inaltimea tocului si prezenta lui eterna in tinuta unei femei, vicepresedintele PDL a prezentat un mic calendar care demonstreaza de ce femeile nu pierd mai mult timp decat barbatii chiar daca trebuie sa se aranjeze ore intregi, sa petreaca altele la coafor si sa mai stea apoi alte sute de minute in fata oglinzii.

Adevarul e ca fiecare vorbeste despre ce stie mai bine, despre ce simte ca il reprezinta mai puternic si mai adanc si despre singurele lucrurile pe care le stapaneste la perfectiune. A o asculta cinci minute pe Elena Udrea este definitoriu. Intelegi perfect cine este, de ce si cum a ajuns unde a ajuns si, mai ales, ce a invatat din viata.

Lectia Elenei Udrea pentru auditoriul care-i suporta tonalitatea vocii este una extrem de simpla - cu cat tupeul si aroganta sunt mai mari, cu atat sansele de succes sunt mai bune.

In rest, nu conteaza aproape nimic. Totul poate fi obtinut, cu atat mai mult intr-o tara precum Romania, unde realmente totul a devenit astazi posibil. Totul in rau, pentru ca in bine a ajuns demult imposibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #Udrea lectii femei PDL, #Udrea premier femeie, #Udrea tocuri politica , #PDL