Proletcultismul Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 22 Martie 2012, ora 13:20
5743 citiri
Proletcultismul Elenei Udrea (Opinii)
Foto: Ziare.com

"Candidaturile la alegerile locale sunt despre administratie, despre capacitatea de a raspunde unor nevoi concrete ale oamenilor. Alegerile locale nu se castiga prin biblioteci, ci in strada, convingand oameni (...)Intelectualii trebuie sa inteleaga ca alegerile sunt un joc in care cel mai important lucru sunt voturile".

Superb! Lupta de clasa in toata splendoarea ei se arata din aceste vorbe cuprinse intr-un mail primit de toti membrii PDL Bucuresti de la conducerea filialei bucurestene a partidului.

Este reactia PDL Bucuresti, adica a Elenei Udrea, la conflictul izbucnit intre Silviu Prigoana si intelectualii PDL.

Lezat in onoarea lui de rege al gunoaielor, domnul Prigoana simte dureros dispretul acestora:

"Am spus ca nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucuresti datorita faptului ca greii intre ghilimele ai partidului: Theodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu au o campanie impotriva mea, ca nu pot reprezenta partidul.

Ei nu considera ca e corect sa fie reprezentati de un cetatean care si-a facut notorietate cu pliciul in CanCan. Am decis ca las intelectualii sa reprezinte partidul, sa fac partie, daca eu nu sunt suficient de intelectual sa-i reprezint, daca notorietatea nu conteaza".

Dar cu ce s-a facut cunoscut dl. Prigoana in afara de celebrul plici? Cu preocuparea pentru prostitutie? Cu sustinerea pentru pedeapsa cu moartea care in Europa nu mai este in vigoare decat in Belarus? Cu reclama "Mos Craciun verde"? Ce altceva l-a facut celebru in afara divorturilor si impacarilor in cascada cu rafinata sa sotie Bahmu si arma de prins muste si pocnit soacra?

Si, totusi, nu toate aceste tuse grosiere la limita grotescului, daca nu chiar dincolo de ea, deranjeaza conducerea PDL Bucuresti. Nu, d-na Udrea le ordona intelectualilor sa puna batista pe tambal si sa se alinieze in spatele lui Silviu Prigoana, cel mai bine plasat in sondaje.

Pana la un punct pot intelege acest indemn ca pe o reactie a disperarii Elenei Udrea, care nu are alt candidat pentru Bucuresti.

Dar de ce nu are candidat? Pentru ca a inlaturat si si-a antagonziat orice competenta, orice nume decent si bine receptat? Pentru ca a distrus caramida cu caramida orice urma de prestigiu a acestei organizatii? Pentru ca a refuzat sa deschida competitia pentru aceasta candidatura, asa cum ii cerea de un an de zile Cristian Preda?

Pentru ca a facut politica pe cont propriu, discretionar, strict dupa propriile interese si simpatii?

Dar sa trecem si peste aceasta disperare. Pana la urma exista o disciplina de partid, care trebuie respectata si atacurile publice intre membri, indiferent daca sunt intelectuali sau gunoieri, nu fac bine. Asa ca indemnurile la calm si discretie sunt si ele, pana la un punct, normale.

Inacceptabil este tonul proletcultist care razbate, duhneste din paginile acestui comunicat al PDL Bucuresti. Alegerile nu se castiga in biblioteci, ci pe strada, ne spune d-na Udrea. Adica nu conteaza ce ai cap, conteaza cate pungi cu malai si faina imparti, conteaza cat de nerusinat poti sa minti ca sa convingi prostimea.

Nu din cultura si carti vin solutiile si viziunea, ci din scormonitul prin gunoaie. La ce foloseste glagoria daca intelectualii astia nenorociti nu pot intelege ca in alegeri conteza voturile obtinute oricum, de la oricine, cu orice pret, cu orice prostie si oricata ticalosie?

Ucazul acesta tafnos cuprinde toata frustrarea parvenitismului si toata semidoctia agresiva care au nenorocit si continua sa nenoroceasca aceasta tara.

"Intelectualii au redevenit o categorie al carei nume trebuie scris cu ghilimele", conchide cu amaraciune Cristian Preda. Si asa vor ramane pana cand Elena Udrea nu va deveni un substantiv comun asociat cu verbe exclusiv la trecut in propozitiile despre politica.

Deocamdata insa o intrebare pentru doamna Udrea fara ghilimele: computerul pe care ati pus intelectualii in ghilimele daca nu cugeta nu exista?

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Udrea PDL Bucuresti intelectuali, #razboi Prigoana intelectuali, #Prigoana candidat PDL Primarie , #PDL