Scandal la donarea de sange organizata de PDL: Inghesuiala si cuvinte de duh

Sambata, 18 Februarie 2012, ora 16:28
2199 citiri
Scandal la donarea de sange organizata de PDL: Inghesuiala si cuvinte de duh
Foto: Realitatea TV

Peste 400 de bucuresteni s-au inghesuit sambata, in sediul PDL, sa doneze sange in cadrul celei de-a patra editii a campaniei "Doneaza sange, salveaza vieti", aglomeratia creata fiind, deseori, prilej de scandal.

In imbulzeala creata de cei patru "pasi" prin care trebuia sa treaca fiecare donator, completata de prezenta mass-media, nervii unora dintre donatori au cedat. "Puteati sa aduceti si un cuier, ca nu toti am venit insotiti", i-a reprosat asistentei o tanara aflata pe patul medical.

Elena Udrea a vrut sa doneze sange si nu a putut

"Medicii nu pot face fata numarului mare de donatori. Nu ne asteptam la o asa prezenta. S-au inscris peste 400 de doritori, dar in aceste patru ore, doctorii nu pot recolta sange decat de la maximum 200 de persoane. Probabil ca vom organiza o noua campanie saptamana viitoare pentru cei care nu reusesc sa doneze azi", a declarat secretarul general adjunct al OTPDL Bucuresti, Roxana Niculae.

Pe holurile PDL, donatorii au trebuit sa treca prin patru sali. Primul pas a fost inregistrarea. A doua etapa a fost o consultatie in vederea stabilirii greutatii donatorului si a starii generale de sanatate in vederea primirii acordului pentru donare.

Penultimul pas pe care fiecare donator a trebuit sa il urmeze sambata a presupus verificarea grupei sanguine, urmand sa intre in salonul cu sase paturi de spital unde asistentele medicale recoltau sangele. "Felicitari, domnule, tocmai ati salvat o viata", li s-a spus oamenilor la iesire.

Pe holuri, organizatorii PDL se luptau cu multimea nerabdatoare. "Haideti, va rog, lasati culoarul liber", primeau donatorii indicatii. "Lasati intrarea libera, ca nu mai avem pe unde sa trecem", incercau tinerii PDL sa tempereze doritorii.

"Nu mai poti sa respiri inauntru, ce sa facem, ca nici geamurile nu le putem deschide", se intrebau organizatorii. Nici medicii nu erau prea fericiti de aglomeratia creata. "Va rugam sa asteptati la intrare, nu ne mai putem desfasura activitatea", ii indemnau asistentele pe oamenii care asteptau la usa si erau impinsi, din spate, de alte grupuri de voluntari. In salonul de recoltare au fost sase paturi si fiecare donare dura de la 8 la 10 minute.

PDL aduna sange sambata

Un grup de tineri a plecat, nemultumit, la ora oficiala a inchiderii campaniei, ora 12.00, dupa ce nu a reusit sa doneze sange. Altii nu au vrut sa plece si au continuat sa se inghesuie pe culoarele stramte pentru avizele medicale.

Organizatorii PDL Bucuresti s-au vazut nevoiti sa prelungeasca timpul pentru donare si au incercat sa linisteasca doritorii si sa ii organizeze, lucru ramas de cele mai multe ori fara rezultat. "Nu ma mai calca domn'e!", i-a spus o doamna unui barbat aflat in spatele ei. "Ce vreti, nu mai pot, stau in picioare de o jumatate de ora", i-a raspuns acesta, incepand astfel un schimb de replici condimentat.

Si presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a participat, sambata dimineata, la actiunea campaniei "Doneaza sange. Salveaza vieti", organizata de tinerii democrat-liberali ai organizatiei din Capitala. Fostul ministru al Turismului a vrut sa doneze sange, insa nu a putut din cauza nivelului scazut al hemoglobinei.

Aproximativ 180 de voluntari au reusit, sambata, sa doneze sange la sediul PDL Bucuresti, din cei peste 400 inscrisi. La editia precedenta, din toamna anului 2011, au donat sange 120 de voluntari.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#scandal donat sange PDL, #Elena Udrea donat sange, #campanie donare sange PDL , #PDL