Strategia Udrea - Basescu de renastere a PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 22 Februarie 2013, ora 18:57
4298 citiri
Strategia Udrea - Basescu de renastere a PDL (Opinii)

Teza cea mai puternica a Elenei Udrea e ca PDL trebuie scos cumva, oricum, din conul de umbra in care a intrat dupa alegeri.

Elena Udrea pleaca de la premisa ca un PDL cu Vasile Blaga la conducere e mai putin interesant si decat circul de stat, iar conferintele lor de presa (pozitii, luari de cuvant) sunt ignorate pentru ca nu provoaca audienta. Si aici, oricat de dureros ar fi pentru Blaga, doamna pe tocuri are dreptate: un Partid Democrat Liberal cu Elena Udrea presedinte ar face furori in presa.

Ergo, audienta pana la cer, de fiecare data cand Udrea ar deschide gura. Vasile Blaga nu ar reusi acelasi lucru si de s-ar cocota el insusi pe tocuri, daramite atata timp cat discursurile sale seamana mai mult cu sporturile de rostogolire a bolovanilor decat cu arta manuirii cuvintelor.

Ca, totusi, PDL nu are decat sansa reconstructiei decente, in timp, printr-un proiect de care doar un Vasile Blaga s-ar putea ocupa, indiferent de pozitia din partid, e o alta poveste - una care nu-i intereseaza pe artizanii planului de fuga numit Elena Udrea.

Pentru ca toata lumea intelege ca aducerea Elenei Udrea la sefia PDL nu ar inseamna, cu exceptia scandalurilor de prima pagina - audienta, decat o ingropare si mai adanca a partidului in sondaje, poate ar trebui sa plecam tocmai de la aceasta idee, daca vrem sa intelegem ceva mai mult din jocurile la care sunt supusi pedelistii in aceste zile.

Asa ajungem la planul care ar avea cea mai multa consistenta, care cel putin ar fi articulat de o logica oarecare. Si anume: mandatul Elenei Udrea la conducerea PDL ar avea drept scop final exorcizarea partidului de raul cel mai mare - insasi Elena Udrea, recunoscuta drept simbolul decaderii si decadentei pedelistilor.

Prin exhibarea doamnei, fie pe tocuri, fie infipta in gumari, s-ar obtine in final o purificare, in sensul ca mai jos de atat PDL nu va avea cum sa ajunga.

Nu spun ca asta e singurul mod in care poate fi citita, cu sens, candidatura Elenei Udrea, nici nu stiu daca asta a fost gandul echipei care a aruncat-o pe fosta ministresa in lupta, insa un astfel de parcurs e unicul care ar putea avea un happy-end.

Desigur, un sfarsit fericit pentru partid, care s-ar vindeca de ranile trecutului recent, dar care inseamna in acelasi timp sacrificarea Elenei Udrea. Pentru ca doar prin exorcizarea celui mai mare rau din PDL ar putea sa se faca uitate ranile trecutului, partidul trebuie sa isi scoata la inaintare vinovatii cei mai importanti ai dezastrului actual.

Asigurandu-se si publicitatea odata cu exorcizarea benevola, strategia cu Elena Udrea sefa a pedelistilor are ceva sanse de reusita, insa doar daca e sa-i vedem turnura pregatita in final.

Pana atunci... cine in fond sintetizeaza mai bine tupeul, cinismul, incompetenta si ambitia fara limite decat Elena Udrea? Nimeni intr-o asemenea masura incat sa atraga atentia, sa dezguste si sa vindece, in acelasi timp, asa cum numai blonda de la Cotroceni o poate face.

Apoi? De aici incepe pariul lui Traian Basescu. Un presedinte care nu ar avea niciodata in gand sa se reintoarca in politica nu ar consuma niciodata atata energie pe cata e dispus, se vede, a elibera Traian Basescu pentru a redresa un partid.

Si cu atat mai putin ar impune in fruntea lui o catastrofa, daca nu ar sti ca doar asa il poate curata, prelua cat mai usor pentru ca apoi sa il poata creste. In fond, cat timp nici macar Vasile Blaga nu poate desprinde PDL de presedinte, destinul partidului ramane la liberul arbitru al lui Traian Basescu.

Altfel, cine isi imagineaza ca Elena Udrea va prelua acum partidul si il va duce in 2016 la guvernare, asa cum singura se lauda pe toate posturile, fara Traian Basescu in fruntea lui din 2014, inseamna ca isi provoaca halucinatii in faza terminala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Elena Udrea candidat sefie PDL, #Traian Basescu Udrea alegeri PDL, #Vasile Blaga candidat presedinte PDL , #PDL