Udrea: Basescu e multumit ca USL n-a dat cu copita in caldarea cu lapte

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 11:32
2878 citiri
Udrea: Basescu e multumit ca USL n-a dat cu copita in caldarea cu lapte

Deputatul PDL Elena Udrea reactioneaza dupa ce premierul Ponta a declarat ca Guvernul Boc ar fi fost cel mai corupt si incompetent din istoria Romaniei.

Totodata, Elena Udrea traduce, pe blogul personal, declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, apreciind ca acesta este multumit ca USL n-a dat cu copita in caldarea cu lapte.

"Am vazut astazi autosuficienta si aroganta prim-ministrului in tratarea declaratiilor presedintelui de vineri privind procesul de macrostabilizare economica a Romaniei. Nu ca m-as mira, dar imi este clar ca nu a prea inteles ce a spus Traian Basescu despre Guvernul pe care il conduce, asa ca-i traduc eu: e multumit ca USL n-a dat cu copita intr-atat de tare incat sa rastoarne caldarea cu lapte. Desi, la cum merg lucrurile si in perspectiva anului 2014, nu suntem foarte departe", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Citeste si Basescu il lauda pe Ponta si la TVR: L-am apreciat, putea sa strice tot

Udrea il acuza pe premierul Victor Ponta ca vorbeste despre "reparatiile" pe care le-a facut dupa Guvernul Boc, mentionand ca, pentru a repara, "atunci cand, sa zicem ca ar fi fost ceva in mod real stricat, trebuie sa te pricepi, trebuie sa intelegi mecanismele, trebuie sa ai o viziune despre ce ar trebui sa se intample si ce ar trebui sa faci".

"Nimic din ce vedem de la preluarea guvernarii de catre USL nu arata ca stiu ce au de facut, cu atat mai mult ca ei ar fi in stare sa repare ceva in urma Guvernului Boc. Nici macar recuperarile salariale, marele succes cu care se lauda. Daca nu era Executivul PDL, de unde ar fi avut ei bani sa reintregeasca pensiile si sa indexeze salariile? Sau uita ca asta s-a facut de pe urma cresterii economice de 2,2% din 2011, care a facut posibil ca la venirea la Palatul Victoria, sa gaseasca in visterie peste 5 miliarde de euro, pe care i-au si cheltuit?", adauga deputatul PDL de Roman.

Udrea trece in revista si masurile cu care "se lauda" Executivul condus de Victor Ponta - insolventa multor companii de stat, care nu au revenit nici pana acum pe profit, disponibilizari masive, o crestere a somajului cu aproape 100.000, nereducerea TVA-ului si a contributiilor la asigurarile sociale.

"Chiar asa, am o intrebare pentru premier: cand ne prezinta calendarul dupa care urmeaza ca TVA-ul sa revina la 19%, asa cum a promis? Daca ar reusi sa scada TVA-ul, as recunoaste ca Guvernul Ponta a facut un lucru foarte bun pentru Romania. Nu-mi fac insa mari sperante, pentru ca vorbim de un Executiv cu ministri antrenati sa stea la televizor, nu cu oameni care sa lase ceva in urma lor. Si asta se vede: nimeni nu mai vorbeste de investitii, nimeni nu mai vorbeste de stimularea economiei private, toata lumea se uita si asteapta sa ploua, ca sa avem un an agricol mai bun", mai scrie Elena Udrea.

Democrat-liberala sustine ca Executivul este format din ministri cum ar fi "arogantul de la Sanatate care-i facea pe bolnavi si ziaristi prosti si nepriceputi", din ministrul de la Economie, unde "companiile sunt puse pe butuci", ministrul de la Munca si Dialog Social, unde "se rezolva problemele cu angajatii de la Mechel sau Oltchim".

"Concluzia este simpla: Guvernul Ponta nu a reusit inca sa dea masura propriei incompetente, pentru ca nu s-a apucat de munca. E un dezastru ce urmeaza sa se intample, iar aroganta de care da dovada este fitilul acestei bombe cu ceas reprezentata de USL", incheie Elena Udrea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Udrea PDL Basescu USL, #Ponta copita caldare Udrea , #PDL