Udrea, cea tare-n absortia fondurilor europene (Opinii)

Marti, 13 Martie 2012, ora 22:23
2272 citiri
Udrea, cea tare-n absortia fondurilor europene (Opinii)
Foto: Ziare.com

Elena Udrea, asa cum e ea, "cu tocuri inalte, cu pantaloni stramti", a avut cea mai buna absortie a fondurilor europene. Este declaratia lui Traian Basescu intr-o emisiune televizata. O fi avut, dar nu stiu ce legatura poate fi intre "tocurile inalte", "pantalonii stramti" ai doamnei Udrea si absortia fondurilor europene! Dar, ma rog, daca presedintele a dorit sa precizeze si aceste detalii, e alegerea domniei sale.

Cu toate laudele presedintelui la adresa Elenei Udrea, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si-a cam patat imaginea. Asta pentru ca pur si simplu abordarea investitiilor a fost una gresita.

Doamna blonda, cu "tocuri inalte" si cu "pantaloni stramti", a plecat de la ministerul pe care l-a pastorit o vreme, iar in urma ei au ramas bazine de inot nefolosite, pentru ca personalul administrativ trebuie platit si banii sunt cu ciubote rosii, parcuri si terenuri de sport in sate populate de babute care de mult nu mai joaca mingea, partii de schi in locuri in care nu erau absolut necesare din simplul motiv ca mai exista o asemenea partie, telegondole inutile in locuri in care turistii nu prea calca. Toate aceste investitii, mari tocatoare de bani, au fost facute parca la misto, doar de dragul de a fi facute.

Cu toate aceste investitii bascalioase, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se lauda cu mari "realizari".

Cica in 2011 numarul de turisti a crescut, in comparatie cu anul 2010. O fi crescut, dar investitiile in infrastructura au fost dintre cele mai mizerabile. S-au taiat kilometri de panglica pentru cativa metri de autostrada. Nu mai vorbesc despre drumurile nationale si locale, care duc la principalele destinatii turistice, care sunt vai de mama lor.

Controversatul brand turistic al Romaniei, frunza doamnei Udrea, nu a putut ascunde rusinea investitiilor facute aiurea.

Nu stiu cat s-a facut reclama turismului romanesc prin ministerul de resort, dar cu siguranta proprietarii de pensiuni si hoteluri s-au straduit, pe banii lor (prin dotari si investitii potrivite), sa duca buhul, cum se spune, despre frumusetea locurilor din Romania, despre bogatia folclorului nostru, despre mancarea noastra traditionala, despre traditii si obiceiuri.

In acest context a functionat de minune stravechea forma de reclama: din gura-n gura. Si, uite ca a prins. Aici, Ministerul Turismului nu are nici un merit. Cu ce a ajutat acea frunzulita, de altfel foarte comuna, sa individualizeze sintagma "Explorati gradina carpatica"?

Daca presedintele Basescu nu ar fi dovedit o slabiciune fata de Elena Udrea, ea nu ar fi beneficiat de fonduri asa de mari la ministerul pe care l-a condus, fonduri care se vede cum au fost administrate. A primit bani cat aproape tot guvernul la un loc, pentru nevoile si hachitele sale.

Acum, chiar daca doamna Udrea a plecat de la Ministerul Turismului, frunzulita ei nu pare sa dea semne de ofilire. Noul ministru Petrescu accepta niste discutii cu o firma germana, care vrea sa ne vare pe gat construirea unui circuit de Formula 1. Da, probabil ca era singurul lucru care ne lipsea...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Udrea absorbtie fonduri europene, #Udrea Basescu fonduri europene, #Udrea Ministerul Turismului investitii , #PDL