Udrea critica majorarea ajutorului social: PSD vrea sa tina oamenii in saracie, pentru a-i manipula

Luni, 13 Mai 2013, ora 10:49
3017 citiri
Udrea critica majorarea ajutorului social: PSD vrea sa tina oamenii in saracie, pentru a-i manipula
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Elena Udrea comenteaza anuntul premierului Ponta, potrivit caruia Guvernul va majora de la 1 iulie cuantumul ajutoarelor sociale, apreciind ca PDSR-ul si apoi PSD-ul au avut o strategie asumata de a-i tine pe acei oameni in saracie.

Totodata, Elena Udrea mai sustine, pe blogul personal, ca masurile anuntate de Ponta privind cresterea unor ajutoare sociale au "caracter politic" si ca, "practic, prin ajutoarele sociale pe care le primesc, oamenii sunt astfel manipulati pentru a face un anumit joc politic".

"Problema pe care o vad eu este insa aceea ca numarul celor care traiesc din ajutoarele date de stat este din ce mai mare in Romania si tendinta nu se schimba. Incercand sa inteleg acest fenomen, am realizat ca vinovatia apartine intr-o foarte mare masura clasei politice, care prefera sa-i foloseasca pe acesti cetateni drept masa de manevra electorala.

Practic, prin ajutoarele sociale pe care le primesc, oamenii sunt astfel manipulati pentru a face un anumit joc politic. Iar asta se vede cu atat mai bine in diverse zone foarte sarace ale tarii, unde sunt multi asistati social care voteaza intotdeauna la fel si culoarea politica de acolo nu se schimba", precizeaza Elena Udrea in textul titrat "Locuri de munca sau ajutoare sociale?".

Ponta confirma: Venitul minim si ajutorul social se majoreaza de la 1 iulie

In continuare, Udrea acuza ca PDSR-ul, mai apoi PSD-ul si-au dorit sa ii controleze pe oameni prin metoda ajutoarelor sociale.

"Nu ma feresc aici de cuvinte mai tari: eu cred ca PDSR-ul si apoi PSD-ul au avut o strategie asumata de a-i tine pe acei oameni in saracie, pentru a-i putea manipula asa cum doresc. Ma gandesc la judete precum Vrancea, Teleorman sau Vaslui, pentru a da cateva exemple de zone pe care PSD le controleaza in totalitate prin metoda ajutoarelor sociale", mai noteaza deputatul democrat-liberal.

Locuri de munca in loc de ajutoare sociale

"Cu alte cuvinte, cred ca premierul ar fi facut mult mai bine acestor oameni daca ar fi avut o strategie reala de creare de locuri de munca. Eu cred ca joi s-ar fi putut face un anunt mult mai important: ca s-au creat 5% din milionul de locuri de munca promise de Victor Ponta in urma cu un an, la instalarea in functie. Ar fi insemnat 50.000 de oameni care ies din acest calvar al asistentei sociale. Ar fi insemnat o economie la bugetul de stat care ar fi acoperit in buna masura necesarul de finantare al masurii sociale deja anuntate", a completat fostul ministru.

Venitul minim garantat va creste cu 13 procente, iar alocatia pentru intretinerea familiei se va majora cu 30 la suta, incepand de la 1 iulie, a anuntat premierul Victor Ponta, joi seara, intr-o conferinta de presa dupa intalnirea cu presedintele Bancii Mondiale.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Udrea saracie ajutoare sociale, #Udrea PDSR manipulare, #Udrea ajutoare sociale saracie , #PDL