Udrea: Daca UDMR nu accepta varianta 8+2, vom discuta alte variante rezonabile

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 21:27
2029 citiri
Udrea: Daca UDMR nu accepta varianta 8+2, vom discuta alte variante rezonabile

Vicepresedintele PDL Elena Udrea, ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, vineri, ca in cazul in care Uniunea Democrata Maghiara din Romania nu va accepta ultima varianta propusa pentru reorganizarea administrativa a tarii de opt judete mari plus Harghita si Covasna se vor continua discutiile pentru gasirea de variante rezonabile care sa fie si benefice tarii dar sa multumeasca si interesele politice.

Aceasta a opinat ca, din punctul de vedere al unui ministru care trebuie sa absoarba fonduri europene, regionalizarea ar trebui sa se faca inainte de alegerile din 2012, avandu-se in vedere si urmatorul buget european pentru perioada 2014 - 2020.

"Regionalizarea, din punctul de vedere al unui ministru care trebuie sa absoarba fonduri europene, care conduce un minister al Dezvoltarii Regionale, ar trebui sa se faca macar din punctul acesta al nevoii de a fi mai pregatiti de a aduce si mai multi bani europeni in Romania. La minister exista nenumarate modele verificate de-a lungul anilor, nu a fost o preocupare a ministerului pentru momentul acesta, insa, evident, daca ne pregatim pentru urmatorul buget european 2014 - 2020, trebuie sa avem in vedere o eventuala noua structura incepand cu alegerile din 2012.

Daca vom avea in vedere o noua impartire administrativa a Romaniei pentru urmatorul buget european va trebui sa o facem inainte de alegerile din 2012. Numai ca asta nu putem sa o facem singuri, e o decizie care se ia in coalitie, are nevoie de sprijin politic, nu putem trece doar noi, PDL, acest proiect al reorganizarii administrative prin Parlament. Daca UDMR nu accepta varianta ultima discutata vom continua sa discutam variante care sa fie rezonabile, sa fie, in primul rand, benefice Romaniei, fiindca vorbim de un interes national, si apoi sa multumeasca si interesele politice", a declarat Elena Udrea.

Cum se va face reorganizarea

Ministrul Dezvoltarii Regionale a precizat ca in perioada urmatoare se va trece la reorganizarea serviciilor deconcentrate din teritoriu subordonate ministerului pe formula regionala, prima institutie vizata fiind Inspectoratul de Stat in Constructii.

"Pe moment, putem sa lasam proiectul sa treaca de vara, dar exista aceasta propunere si, la ministerul nostru, noi deja am inceput, de o saptamana, vom trece la reorganizarea serviciilor deconcentrate din teritoriu pe formula regionala. Am inceput cu Inspectoratul de Stat in Constructii si vreau sa va spun ca pe modelul pe care noi l-am aplicat si pe care il vom prezenta Guvernului in sedinta viitoare, Inspectoratul de Stat in Constructii, daca este organizat la nivel de regiuni, la nivel de ADR-uri, de regiuni de dezvoltare economica asa cum il avem acum, are o reducere de personal de la 865 la 740 si dispar multe functii de sefi si mai ales de secretare si soferi, si raman mai multi inspectori in constructii.

De asemenea, are o reducere importanta pe componenta salariala si pe componenta de intretinere cladiri pentru ca ISC are cate o cladire in fiecare judet. (...) Si, cu siguranta, va fi mai putina coruptie, oamenii vor sta mai putin la cozi cand vin sa isi ridice certificate sau depun documente la ISC si fiind mai multi inspectori, lucrurile vor merge mai bine. Sigur, soferi si secretare ne dorim cu totii sa fim pe banii statului, dar putem sa ne si modernizam", a afirmat Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Elena Udrea regionalizare, #Udrea propuneri regionalizare UDMR , #PDL