Udrea, despre revizuirea Constitutiei: Ponta vrea sa ii ia jucaria lui Antonescu

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:16
3001 citiri
Udrea, despre revizuirea Constitutiei: Ponta vrea sa ii ia jucaria lui Antonescu

Deputatul PDL, Elena Udrea, comenteaza faptul ca prim-ministrul Victor Ponta sustine reducerea atributiilor sefului statului, ca totul este doar o tentativa prin care liderul PSD, Victor Ponta incearca "sa ii ia jucaria lui Crin Antonescu", care ar urma sa fie candidatul USL la presedintia Romaniei.

"Domnul Ponta ii ia jucaria domnului Antonescu. In ideea in care domnul Antonescu, totusi, ar candida din partea USL la Cotroceni, va ramane sa nu mai faca nimic, toate atributiile fiind preluate de catre primul ministru.

Mi se pare ca, pe de o parte, se transeaza puterea in interiorul USL prin aceasta incercare de a reduce atributiile presedintelui si, pe de alta parte, se incearca prezervarea puterii USL pentru momentul cand nu va mai avea aceeasi sustinere populara pe care o are astazi", a declarat Elena Udrea, citata de Evenimentul Zilei.

Aceasta a adaugat ca sustine ideea unei reforme constitutionale, dar ceea ce o ingrijoreaza sunt incercarile USL de a interveni in justitie.

"Dincolo de modificarile referitoare la atributiile presedintelui, mai tare ma ingrijoreaza incercarile USL de a interveni in Constitutie in prevederile privind justitia. Si cred ca incercarea aceasta de a lua dreptul presedintelui ales de a numi procurorul general reprezinta obsesia USL legata de controlul asupra justitiei.

Aici va trebui sa fim foarte atenti, pentru ca modificarile acestea sunt cele urmarite dintotdeauna de USL, si anume sa puna mana pe controlul justitiei. Nu vom fi de acord cu modificari legate de justitie. Rolul nostru este sa avem grija ca populatia sa nu dea girul USL-ului pe aceste modificari", a completat fostul ministru.

In ceea ce priveste faptul ca Antonescu va face parte din comisia pentru revizuirea Constitutiei, Udrea a afirmat ca aceasta nu este altceva decat o modalitate prin care Antonescu sa fie linistit.

"Domnului Antonescu ii da ceva de facut legat de viitoarele atributii ale presedintelui pentru a-l linisti si a nu-i da impresia ca se incearca sa i se ia candidatura, dar votul va fi intr-o comisie in care domnul Antonescu nu va avea mare lucru de facut", a conchis Udrea.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Udrea revizuire Constituie, #Udrea Constitutie Antonescu , #PDL