Udrea, despre vizita lui Basescu, MRU si primarul "prea scump" pentru bucuresteni

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 21:10
3518 citiri
Udrea, despre vizita lui Basescu, MRU si primarul "prea scump" pentru bucuresteni
Foto: B1TV

Elena Udrea a dezmintit ferm prezenta lui Traian Basescu la sediul central al PDL, vehiculata in presa, dar si informatiile ca Ion Tiriac sau Raed Arafat au intrat in carti in calitate de candidati ai PDL la Primaria Capitalei.

Invitata miercuri seara la B1TV, Elena Udrea a afirmat raspicat ca Traian Basescu nu a fost prezent in Aleea Modrogan luni seara, asa cum a citit ea insasi in presa, dar nu a negat ca seful statului are discutii si consultari cu presedintele PDL, Emil Boc, sau cu alti lideri ai PDL, pe teme politice sau economice.

Elena Udrea a dezmintit si informatia potrivit careia Traian Basescu ar fi dat PDL un avertisment, in sensul ca, daca nu obtine in alegeri macar jumatate din scorul USL, trece in Opozitie.

Ea a spus ca nu a existat un astfel de "mesaj", dar seful statului a facut de mai multe ori astfel de declaratii publice, cerand PDL sa obtina un rezultat bun.

Intrebata ce intelege prin "rezultat bun", Elena Udrea a raspuns: "Depinde de organizatie, iar la nivel de partid un rezultat bun ar fi un scor care ar incepe cu 3".

Elena Udrea a recunoscut ca PDL nu mai arata ca pe vremea cand era condus de Traian Basescu, dar a explicat ca pe de o parte este vorba despre scaderea de popularitate generata de adoptarea masurilor de austeritate, iar pe de alta parte PDL nu are un "lider de talia lui Traian Basescu".

"Norocul nostru este ca niciunul nu are!", a adaugat Udrea, referindu-se la PSD si PNL, principalii adversari politici. In opinia sa, liderul PDL Emil Boc nu poate fi comparat cu Victor Ponta sau Crin Antonescu, pentru ca el si-a dovedit competenta si responsabilitatea in perioada in care a fost premier.

Problemele Frunzaverde, Blaga si Cristian Preda

Elena Udrea s-a ferit sa faca prea multe comentarii in legatura cu plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL.

"Mi-e greu sa vorbesc, era in partid cu mult inainte sa vin eu, dar din ceea ce spun colegii, am vazut si declaratiile lui Radu Berceanu, inteleg ca avea aceasta tentatie de a preda partidul de foarte mult timp", a spus ea.

Elena Udrea a subliniat insa faptul ca, desi a facut parte din conducerea partidului, Frunzaverde a venit rareori la sedintele BPN si nu s-a implicat in activitatea PDL.

Intrebata daca este adevarat ca exista tensiuni intre ea si Vasile Blaga, Elena Udrea a replicat "sper ca nu", sustinand ca prin preluarea conducerii echipei de campanie a PDL de catre Vasile Blaga militantii partidului au capatat mai multa incredere.

"Nu am spus ca nu, am spus ca sper ca s-au terminat cand au avut loc alegerile interne", a incheiat Udrea subiectul "tensiunilor" dintre ea si Vasile Blaga, spunand ca, la fel ca intr-o familie, exista neintelegeri, dar "nu iti speli rufele la televizor".

In acest context, Elena Udrea a fost intrebata despre excluderea lui Cristian Preda din partid. Liderul PDL Bucuresti a spus ca a discutat mult cu acesta si este convinsa ca are foarte multe calitati, dar "din pacate nu a vrut sa le foloseasca si in sprijinul partidului".

"A dorit mai degraba sa isi faca imagine pe seama partidului, a produs numeroase nemultumiri si de multa vreme(...) Despre excludere s-a tot discutat de 2 ani de zile, iar, luni, 30 de membri au votat pentru. Sa nu cadem in capcana mitului femeii atotputernice care manipuleaza conducerea partidului. Sa fim seriosi!", a spus Elena Udrea.

In opinia sa, daca un membru de partid anunta public ca va sustine un alt candidat decat pe cel al partidului din care face parte, cum a procedat Preda, inseamna ca si-a ales gresit partidul. "Poti face politica, dar in alt partid!", a conchis ea.

Mihai Razvan Ungureanu, liderul unei noi forte de dreapta

Elena Udrea a declarat ca nu Sorin Frunzaverde ar putea fi liantul unui nou proiect de dreapta PDL-PNL, asa cum s-a autointitulat, ci Mihai Razvan Ungureanu.

"Mihai Razvan Ungureanu poate fi liderul in jurul caruia sa se construiasca o noua forta de dreapta (...) Are credibilitate, are o cota de incredere buna, ceea ce ii da posibilitatea sa adune in jurul sau pe toti cei care ar dori sa construiasca aceasta forta politica de dreapta.

Nu am avut o discutie concreta, nici noi nu l-am ofertat, nici dansul nu s-a adresat partidului. Ne-am putea canaliza eforturile pentru a construi acest proiect in jurul lui Mihai Razvan Ungureanu", s-a aratat increzatoare Elena Udrea.

Oprescu, un primar prea scump pentru bucuresteni

Liderul PDL Bucuresti a explicat ca referirile anterioare la un "candidat surpriza" la Primaria Capitalei au vizta candidati din afara partidului, dar nu Tiriac sau Arafat.

"Am mers pe candidatul cu cea mai mare sansa(...) Din toate analizele sociologice reiese ca este domnul Prigoana. Sa nu uitam ca la alegerile parlamentare din 2008 a avut cel mai mare scor in Capitala, peste 60%. E cel mai dorit de bucuresteni, aceasta e logica cea mai simpla electorala", a explicat Elena Udrea.

Intrebata in legatura cu Ion Tiriac si Raed Arafat, aceasta a raspuns: "Nu, niciodata! Am vazut si eu pe surse in presa".

"Eu cred ca Silviu Prigoana va castiga. Domnul Oprescu e un primar prea scump pentru bucuresteni", a adaugat Elena Udrea, reamintind ca actualul primar general nu a facut decat sa continue proiectele incepute de Traian Basescu si Adriean Videanu, dar dublandu-le costurile.

"A dublat costurile(...) Totul la dansul costa foarte mult. Sa zicem ca nu a avut proiecte personale, dar le-a terminat la de doua ori pretul la care au fost incepute. Se pot face aceleasi lucruri la jumatate de pret, putem gasi acel gospodar care sa cheltuiasca mai putin pentru mai multe proiecte", a spus Elena Udrea.

Ea a recunoscut ca si-ar fi dorit sa candideze impotriva lui Sorin Oprescu, pentru ca este convinsa ca ar fi un primar mai bun decat acesta, dar din cauza ca a fost ministru intr-un guvern competent, dar impopular, a constientizat ca popularitatea sa a scazut foarte mult si nu ar fi avut sanse de castig, asa cum are Silviu Prigoana.

Intrebata care este scorul pe care si-l doreste la alegerile locale in Capitala, Elena Udrea a spus ca isi doreste si crede ca PDL va reusi sa recastige cele doua primarii de sector, 3 si 6, si ca va mai reusi sa invinga inca intr-un sector, plus Primaria Generala. In plus, la votul politic, pentru Consiliul General, liderul PDL Bucuresti isi propune un scor "peste media partidului la nivel national".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Udrea vizita Basescu PDL, #Udrea Prigoana candidat, #Udrea Ungureanu liant forta dreapta , #PDL