Udrea: E nevoie de lideri credibili. Celor care au ales sa plece le spun "Drum bun!"

Sambata, 23 Martie 2013, ora 13:08
2532 citiri
Udrea: E nevoie de lideri credibili. Celor care au ales sa plece le spun "Drum bun!"

Elena Udrea l-a criticat, sambata, la Conventia PDL organizata pentru alegerea unui nou presedinte al partidului, pe Vasile Blaga, spunand ca este nevoie de o conducere noua, cu lideri credibili, care sa "redeschida comunicarea cu baza partidului" si sa "promoveze meritocratia".

"Suntem intr-un moment dificil, partidul vine dupa 10 ani de victorii", a declarat aceasta, reluand o idee exprimata mai devreme de presedintele Traian Basescu, care a fost prezent la Conventie in calitate de invitat special.

Elena Udrea, unul dintre cei trei candidati inscrisi in cursa pentru sefia PDL, a afirmat ca, dupa ce acest partid a dat premieri, primari generali, presedinti de Consilii Judetene, ai camerlor parlamentare si dupa ce a avut majoritatea parlamentara, acum a ajuns sa para ca nu mai are un viitor.

"Unii au ales sa plece, eu le spun 'Drum bun!'. Partidul are nevoie de oameni loiali si increzatori. (...) Cred ca PDL poate sa redevina ce a fost odata, poate recastiga alegerile, poate sa se intoarca la guvernare. Avem o istorie de succes, a inceput cu o schimbare, schimbarea din 2001, care a facut ca PDL sa scrie istorie 10 ani", a mai declarat Elena Udrea, referindu-se la episodul preluarii conducerii partidului de catre Traian Basescu de la Petre Roman, episod, de asemenea, evocat de presedinte cu putin timp inainte.

"Este nevoie de ceva care sa ne uneasca, e nevoie de o schimbare de atitudine, de o schimbare de atitudine, de stare de spirit. Trebuie sa recunoastem ca trendul e unul descendent. Este nevoie in acest moment sa dam partidului speranta pe care cu totii o asteptam. Dar se poate face schimband leadership-ul partidului", a mai spus aceasta.

"E nevoie de lideri credibili. Credibilitatea nu se masoara in sondaje, ci in fata electoratului. Ne-am masurat cu totii si am vazut cata incredere ale electoratul in noi. Candidez din partea celor care mai cred in PDL si vor sa ii construiasca viitorul", a spus Udrea.

Elena Udrea a subliniat ca PDL "a pierdut legatura intre baza si varf" si le-a propus colegilor sa redeschida dialogul cu electoratul, acel electorat pentru care "mai conteaza principiile si valorile".

"Electoratul care facea coada in 2004 la urne sa voteze cu PDL si Traian Basescu si care azi nu ne mai voteaza. Depinde de noi sa le aratam ca am inteles ce vor", a mai spus aceasta.

Deputatul PDL a mai spus ca partidul are nevoie de un lider care "sa fi demonstrat capacitatea de a se lupta cu adversarul politic" si a reamintit: "8 ani de zile m-am luptat cu orice adversar politic pentru lucrurile in care am crezut".

"M-am luptat pentru fiecare coleg, nu am cedat santajului, nu mi-a pasat ca am fost tinta unor campanii mediatice(...) Pot sa ma bat pentru PDL, pentru primarii nostri care astazi sunt oropsiti, discriminati, care nu mai primesc fonduri, pentru fiecare membru PDL care e amenintat si dat afara din servici", a mai spus Udrea pentru a-i convinge pe colegii sai sa ii dea votul.

PDL, motorul dreptei

Totodata, Elena Udrea a fost de acord ca se poate reconstrui dreapta politica, dar a subliniat faptul ca PDL trebuie sa fie "motorul" oricarei constructii de acest gen.

"Orice pol politic de centru-dreapta trebuie sa porneasca de la PDL. Dar pentru asta e nevoie sa intarim acest partid, sa dam semnul ca putem construi o alternativa reala la guvernarea USL. Curand romanii vor fi foarte dezamagiti de cei pentru care au dat votul in decembrie(...)

Guvernul USL s-a construit pe minciuna din campania electorala. S-au facut promisiuni, astazi nu sunt duse la bun sfarsit. E foarte posibil ca in 2014 sa fie prea tarziu sa dam partidului acest viitor. E momentul adevarului pentru partidul nostru, pentru fiecare dintre noi", a mai declarat aceasta.

In aceste conditii, Udrea a sustinut ca poate face ca PDL sa intre pe un trend ascendent si sa castige la europarlamentare 20-22%, iar la parlamentarele din 2016 30-35%.

De asemenea, ea a subliniat ca PDL trebuie sa fie "puternic pentru ca oricine, adversar sau partener, sa trateze cu noi de la egal la egal".

"Va cer sa facem echipa si sa construim un partid politic, capabil sa se lupte cu USL, capabil sa recastige electoratul", a incheiat aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Udrea motiune PDL, #Udrea presedinte PDL, #Udrea alegeri PDL , #PDL