Udrea explica ruperea de UNPR - vezi strategia PDL

Sambata, 31 Martie 2012, ora 20:43
3484 citiri
Udrea explica ruperea de UNPR - vezi strategia PDL
Foto: Realitatea TV

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a explicat de ce formatiunea din care face parte nu va mai candida in alianta cu UNPR in Capitala, afirmand ca prin renuntarea in ultimul moment cresc sansele de a strange mai multe voturi.

"Dupa evenimentul de ieri de la UNPR, proiectul initial cu care se intra, cu 4 primari mari, nu s-a mai regasit in noile circumstante.

Am facut niste calcule electorale si ne-am dat seama ca scorurile adunate de cele doua partide le dau sansa sa faca majoritati in consiliile locale. Aceasta strategie e una care sa ne aduca mai multe voturi, sa facem majoritate cu UNPR si, eventual, alte partide", a spus Udrea, la Realitatea TV.

Udrea cere ruperea PDL de UNPR la Bucuresti

In opinia sa, o schimbare asa de brusca nu e neaparat rea, amintind ca Traian Basescu a intrat in cursa pentru primarie in ultimul moment, in 2000.

"O schimbare majora de strategie a avut loc in 2000, cand Traian Basescu a intrat in ultima zi in campanie. Strategia de astazi a fost facuta cu scopul de a aduce mai multe voturi", a explicat Udrea.

Ea l-a laudat pe candidatul partidului la functia de primar general, Silviu Prigoana, aratandu-se de parere ca acesta are sanse serioase de a castiga.

"Poate sa-l intreaca (pe Sorin Oprescu - n.red), de aceea a fost ales.

Am avut cel mai bun candidat, sustinut de tot Biroul Permanent, ca urmare a sustinerii bucurestenilor. L-am trimis pe cel care poate aduce cele mai multe voturi (...) Chiar si in acest moment Silviu Prigoana are sansa sa-l bata pe Sorin Oprescu", a explicat ea decizia partidului.

Udrea a negat ca partidul l-ar fi ofertat pe Raed Arafat pentru candidatura, desi spune ca acesta are un "scor exceptional" in sondaje. Udrea a respins varianta, chiar daca vicepresedintele Theodor Paleologu o confirmase.

"Nu. Doar daca l-a intrebat domnul Paleologu. Era ieri pe surse ca il avem candidat pe domnul Tiriac - nu era", a mai precizat.

Fostul ministru al Dezvoltarii a sigurat ca va plati pretul politic, daca filiala pe care o conduce obtine un scor slab.

"Presedintele partidului, daca scoate un scor care nu e asteptat, e cel care plateste politic. As vrea sa spun ca nu am avut nicio pierdere, nu a plecat nimeni de la PDL, domnul primar Piedone a plecat de la UNPR", a mai declarat Udrea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Udrea UNPR strategie, #Udrea rupere UNPR , #PDL