Udrea: Nimeni normal la cap nu crede ca poti sa il suspenzi pe presedinte a doua oara

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 21:11
3339 citiri
Udrea: Nimeni normal la cap nu crede ca poti sa il suspenzi pe presedinte a doua oara
Foto: B1TV

Elena Udrea pune recenta aparitie in presa a stenogramelor din dosarul ALRO pe seama unei posibile incercari a Opozitiei de a-l suspenda din nou pe presedintele Traian Basescu, chiar daca, in opinia ei, "nimeni normal la cap nu isi poate imagina ca poti sa il suspenzi pe presedinte a doua oara".

Invitata in emisiunea "100%" de la B1TV, Elena Udrea a respins acuzatiile aduse in ultima perioada de o parte a presei, cea care a furnizat aproape zilnic publicului diverse pasaje din stenogramele dosarului ALRO.

"Un alt mare scandal a fost declansat de aceeasi presa in 2007, cand pornind de acest pretext s-a ajuns la suspendarea presedintelui. Exista si astazi speculatii ca in spate se afla aceleasi persoane, cu intentia de a aduce acuzatii presedintelui si de a repeta scenariul din 2007", a declarat aceasta.

Intrebata cine sunt cei care urmaresc acest obiectiv, Udrea a raspuns ca din partea presei sunt cei "coordonati de la nivelul domnului Vintu si Voiculescu", iar din partea Opozitiei cele doua partide, PSD si PNL.

"Este o speculatie, nimeni normal la cap nu isi poate imagina ca poti sa il suspenzi pe presedinte a doua oara, desi a functionat in 2007, a intors populatia de la vot", a punctat ministrul.

Baieti destepti vs baieti fraieri

Elena Udrea a continuat prezentand propria varianta legata de situatia memoriilor inaintate de ALRO incepand din 2005 la cancelaria prezidentiala si a respins toate acuzatiile legate de o implicare ilegala a sa, a sotului ei sau a lui Theodor Stolojan in rezolvarea acelei situatii.

In opinia sa, faptul ca ALRO, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est a fost nevoit printr-un contract semnat in 2002 sa cumpere energie de la intermediari este "un lucru stupefiant".

Ministrul a acuzat guvernarea PSD ca a permis acest lucru pentru "comisioanele care se castigau din aceste intermedieri, business sprijinit de reprezentantii guvernului", ALRO fiind privatizata in 2002. Astfel, contractul s-a semnat in mandatul fostului ministru Dan Ioan Popescu, nasul patronului Energy Holding, Bogdan Buzaianu, cel care a primit pe tava acest contract.

Ulterior ALRO a semnalat in diverse memorii situatia si a cerut inclusiv presedintiei ajutor pentru rezilierea acestor contracte care dezavantajau clar statul, dar umflau buzunarele intermediarilor chiar si dupa schimbarea puterii, pe vremea guvernului Tariceanu.

"Domnul Buzaianu nu era numai finul lui Dan Ioan Popescu, era in relatie extrem de buna cu PNL facuse campanie in fieful domnului Patriciu. El a fost implicat si in scandalul VA-Tech legat de retehnologizarea Portilor de Fier, un contract fara licitatie dat de domnul Tariceanu cand era ministrul industriei", a mai acuzat Elena Udrea.

Mai mult, aceasta nu a uitat nici firma Grivco, condusa pe vremuri de Dan Voiculescu, pe care a inscris-o tot in randul "baietilor destepti", aceasta cumparand energie ieftina de la stat si vanzand-o tot la stat, mai precis la Metrorex.

"Ei castigau practic invartind niste hartii", a mai acuzat Elena Udrea, punctand foarte clar: "ALRO este fraierul din energie care trebuie sa cumpere de la baietii destepti de la Energy Holding si Grivco".

Udrea: Nastasiu a cerut ascultarea telefonului meu la trei ani dupa memoriul ALRO

In acest context, Elena Udrea a precizat ca suma de 4 milioane de dolari despre care se tot vorbeste in ultimele zile legat de dosarul ALRO a fost platita de companie catre Energy Holding in schimbul renuntarii la contract.

"ALRO a platit acesti bani pe un act aditional ca sa li se cedeze contractul cu Hidroelectrica", a declarat Udrea, prezentand in direct documentul respectiv si respingand astfel acuzatiile potrivit carora suma ar fi ajuns la presedintie.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Udrea suspendare Basescu, #Udrea ALRO, #Udrea stenograme , #PDL
Comentarii
Poza bogdan4153
bogdan4153
rank 2
Udrea: Nimeni normal la cap nu isi poate imagina ca poti sa il suspenzi pe presedinte a doua oara.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
.... Buzaianu , securist sub acoperire , a facut rost de bani pentru operatiuni in strainatate .