Udrea: Oprescu e un oportunist. A devenit agentul electoral al USL

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 18:32
689 citiri
Udrea: Oprescu e un oportunist. A devenit agentul electoral al USL
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine ca decizia lui Sorin Oprescu de a se inregimenta in USL arata ca nu mai este independent politic, ca a devenit agent electoral al Uniunii, lucruri care il vor face sa piarda alegerile anul viitor.

"Sorin Oprescu nu este independent! Este un oportunist!...E, de fapt, o intoarcere a fiului ratacitor langa tatal spiritual, Ion Iliescu. Oprescu a devenit agent electoral al USL! De ieri (luni n.red.) incepand, declaratiile si actiunile lui nu mai pot fi privite decat in cheie electorala. Primarul General si-a ales o tabara, a spus clar alaturi de cine va merge in alegerile locale de anul viitor. Sorin Oprescu va pierde alegerile de anul viitor tocmai din cauza inscrierii in USL!", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Presedintele PDL Bucuresti crede ca Oprescu va pierde alegerile locale din cauza ca bucurestenii nu iubesc "socialistii".

"In 2008, Oprescu a castigat prezentandu-se ca independent. Mai mult, ca victima a socialistilor, partid din care a iesit pe usa din dos. Acum, Sorin Oprescu se reintoarce in randul stangii nereformate. Niciodata in istorie, stanga nu a obtinut Primaria Generala a Capitalei cu un candidat asumat ca atare. Bucurestenii sunt oameni de dreapta si il vor respinge pe Sorin Oprescu, pentru ca este candidatul Aliantei Socialiste", mai noteaza democrat liberala.

Udrea reitereaza ca sustinerea pe care o ofera uselistii lui Sorin Oprescu arata ca le este frica de bucuresteni.

"Victor Ponta si Crin Antonescu stiu ca bucurestenii nu iubesc socialistii. Stiu ca, orice candidat ar fi propus pentru Primaria Generala, acesta ar fi pierdut. Tocmai de aceea au preferat sa-i indeplineasca toate dorintele lui Oprescu (si s-a negociat la sange pentru posturile de consilieri generali si candidati la sectoare), pentru ca acesta sa fie candidatul lor la alegerile din 2012", a mai mentionat presedintele PDL Bucuresti.

Elena Udrea mai crede ca decizia luata de Oprescu si copresedintii USL l-au infuriat pe Dan Voiculescu, care se va razbuna cu ajutorul televiziunii pe care o detine.

"Voiculescu nu le va mai da gratis Antenele celor din USL! Dupa refuzul lui Ponta si Antonescu de a accepta candidatura lui Piedone la Primaria Generala si, practic, fortarea unei candidaturi independente a propriului partid la locale (poate chiar si la parlamentare), se aude prin targ ca Voiculescu s-ar fi suparat foarte tare si ar fi promis ca va avea el "ac de cojocul" lui Ponta. De-acum incolo, ma astept sa-i vad si pe liderii USL tocati pe Antene. De asemenea, si pe Sorin Oprescu, tocmai pentru a-l salta pe primarul Sectorului 4", mai noteaza democrat liberala.

Udrea: USL are o singura doctrina: ura fata de Traian Basescu

Presedintele PDL Bucuresti acuza USL ca are o singura doctrina, adica ura fata de Traian Basescu.

"USL are o singura doctrina: ura fata de Traian Basescu! Am vazut inca o data, cu ocazia desemnarii candidatului pentru Primaria Generala, ca in interiorul USL nu exista intelegere, ca partidele nu sunt capabile sa conlucreze, ca pesedistii nu-i plac pe liberali, ca liberalilor nu le plac concesiile facute fata de PC si ca acestora din urma nu le ajunge niciodata cat li se ofera. USL nu este o alternativa politica reala. Este o constructie politica fara orizont, aparuta doar din ura viscerala si maladiva fata de Traian Basescu a celor trei: Voiculescu, Ponta si Antonescu", mai noteaza aceasta.

Udrea mai crede ca organizatiile PSD si PNL Bucuresti au fost desfiintate, iar in Partidul National Liberal nu este loc decat de Antonescu.

"Organizatiile PSD si PNL de Bucuresti au fost desfiintate! Decizia sustinerii candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primaria Generala a fost luata discretionar de catre Victor Ponta si Crin Antonescu. Acestia nu au consultat filialele de Bucuresti si nu au respectat dorinta acestora de a avea un candidat propriu.

Andrei Chiliman si Marian Vanghelie mai sunt sefi ai celor doua organizatii doar cu numele. Deja deciziile se iau numai la nivelul celor doi: Antonescu si Ponta. In PNL, nu mai este loc decat pentru Antonescu! Partidul National Liberal nu mai exista ca structura democratica, exista doar bunul plac al lui Crin Antonescu. Si, cu ocazia desemnarii candidaturii lui Sorin Oprescu, am putut vedea ca Antonescu isi asuma singur toate deciziile. Oameni care l-au sustinut pentru sefia partidului (Ludovic Orban si Andrei Chiliman) nu mai sunt acum ascultati", mai scrie presedintele PDL Bucuresti.

Udrea prevede ca batalia electorala de la Bucuresti, din 2012, va fi foarte stransa.

"Batalia electorala de la Bucuresti de anul viitor va fi extrem de stransa! Alegerile pentru Primaria Generala vor fi extrem de spectaculoase. Practic, decizia de ieri a aruncat in aer USL-ul la Bucuresti si va genera inflatie de candidati pentru anul viitor: candidatul PDL, primarul in functie, primarul Sectorului 2 din partea UNPR, candidatul Partidului Poporului (poate Dan Diaconescu), primarul Sectorului 4 din partea PC, posibil primarul Sectorului 5 ca independent.

Batalia va fi foarte stransa si sansele lui Oprescu nu sunt atat de mari pe cat par, pentru ca toti ceilalti candidati il vor avea pe el ca tinta principala. Cred ca, in perioada urmatoare, vor incepe sa apara din ce in ce mai multe informatii referitoare la matrapazlacurile lui Oprescu la Primaria Capitalei", conchide Udrea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Elena Udrea Sorin Oprescu, #sustinere USL Sorin Oprescu, #Oprescu agent electoral USL , #PDL