Udrea: Organizarea sedintei Parlamentului e exagerata, inutila si demagogica

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:18
1869 citiri
Udrea: Organizarea sedintei Parlamentului e exagerata, inutila si demagogica
Foto: RFI Romania

In urma sedintei de marti a Parlamentului pe tema mandatului Romaniei la negocierile din Consiliul European privind bugetul UE nu se poate intampla nimic.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, la RFI Romania, ca este o sedinta inutila si o dovada a demagogiei USL.

Elena Udrea crede ca organizarea sedintei Parlamentului "este exagerata si este o demonstratie din partea USL-ului ca, atunci cand vor sa fie demagogi, o fac pana la capat. Suntem in campanie electorala si probabil acesta este motivul pentru care fac aceasta sedinta a Parlamentului, pentru ca nu se poate intampla nimic in urma acestei intalniri a parlamentarilor, nimic legat de ceea ce se va discuta la Bruxelles pe bugetul european 2014-2020".

Elena Udrea precizeaza ca "avem o decizie a Curtii Constitutionale, care spune ca Romania este reprezentata la Bruxelles de catre presedintele Traian Basescu, avem de asemenea acea decizie si anume ca Parlamentul nu poate da mandat presedintelui cum sa reprezinte Romania.

Deci pur si simplu este inutila din punct de vedere al unui posibil rezultat concret, al unei decizii a Parlamentului care sa ajunga la Bruxelles. Aceasta sedinta este inutila".

Intrebata daca totusi, intr-o democratie, Parlamentul nu trebuie consultat, Elena Udrea a raspuns: "Constitutia nu spune ca exista aceasta obligatie si nu spune nici macar ca exista aceasta posibilitate. Dar da, cred ca ar trebui cu totii, parlamentari, societate civila, media, cu totii ar trebui sa spunem cam cum vedem noi mai departe dezvoltarea Romaniei si nevoile financiare pe care le avem, in asa fel incat sa stim ce cerem Uniunii Europene, Romania cam ce ar trebui sa finanteze pe mai departe din fonduri europene si cum ar trebui sa ne prezentam acolo.

Insa lucrul acesta nu s-a intamplat niciodata! Niciodata parlamentarii nu si-au demonstrat interesul pentru ceea ce se intampla cu fondurile europene. Niciodata nu s-a discutat in Parlament si va spun asta si ca ministru si ca deputat, niciodata parlamentarii nu au discutat despre absorbtia fondurilor europene, care plaseaza astazi Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana, nu au discutat despre ce ar trebui sa obtina Romania, pentru ca nu se discuta astazi prima data de bugetul 2014-2020, se discuta de doi ani de zile, niciodata parlamentarii nu si-au manifestat acest interes si presupun ca nici azi nu vor fi interesati si nu vor participa la aceasta sedinta".

Citeste mai multe despre Udrea la RFI: Organizarea sedintei Parlamentului este exagerata, inutila si demagogica! pe RFI Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea sedinta Parlament, #Udrea buget european Parlament, #Udrea RFI Romania , #PDL