Udrea: Romania isi va atinge toate tintele economice in 2011

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 10:18
2511 citiri
Udrea: Romania isi va atinge toate tintele economice in 2011
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, este aproape sigura ca Romania isi va atinge toate tintele asumate pentru anul acesta si va avea un avans economic de 1,5%, fata de 2010, datorita cresterii de peste 19% a turismului, de peste 12% a agriculturii si de peste 10% a constructiilor.

"Pentru mine, vestea cea mai buna este ca turismul a crescut cel mai mult anul acesta, in raport cu economia. Si asta nu poate decat sa ma bucure, fiind rezultatul firesc al muncii depuse. Acest lucru ne obliga pe cei de la MDRT sa muncim si mai mult pentru a mentine ritmul de crestere si a aduce turismul romanesc la potentialul pe care il are in constructia produsului intern brut. Dar si cresterea din constructii, un alt domeniu important in care este implicat ministerul pe care il conduc, arata ca politica de sustinere cu prioritate a investitiilor a fost si este cea corecta", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului si Dezvoltarii mai anunta ca prin masurile luate de guvern "2011 a adus cu sine o crestere usoara a nivelului puterii de cumparare a romanilor".

"In alta ordine de idei, s-a trecut insa mult prea usor peste, poate, cea mai importanta stire economica a ultimelor luni: pentru prima data dupa 1989, Banca Nationala a Romaniei este pe punctul de a atinge tinta de inflatie de 3% plus sau minus 1%. In septembrie, a fost anuntata o inflatie anuala de 3,45%. Ceea ce inseamna ca preturile s-au stabilizat in ultimul an. De altfel, acest lucru se vede si in usoara relansare a consumului. Sigur ca mai este mult pana sa ajungem acolo unde ne dorim cu totii, dar mai important este faptul ca dupa masurile de redresare bugetara din vara lui 2010, la un an distanta, se inregistreaza un reviriment cat de mic", mai anunta ministrul Turismului.

Elena Udrea este increzatoare ca deficitul bugetar va fi coborat chiar sub 4%, "datorita unui exercitiu bugetar coerent si a incasarilor care au crescut cu 9,3% fata de perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2010".

"Colectarile au fost mult mai bune, semn ca ANAF-ul si-a facut mai bine treaba si ca e foarte posibil ca actiunile DNA din vami sa fi redus contrabanda, iar noul Cod al Muncii sa fi redus numarul romanilor care lucreaza la negru. Daca la aceste lucruri adaugam si faptul ca nivelul cheltuielilor bugetare a crescut cu doar 1,1%, semn al unei gestiuni mult mai corecte a banului public, ajungem la concluzia ca exercitiul bugetar din 2011 este poate unul dintre cele mai bune din perioada post-decembrista", mai noteaza vicepresedintele PDL.

Elena Udrea puncteaza "faptul ca prudenta la care presedintele si reprezentantii Guvernului au facut apel in constructia bugetara pentru 2012 nu trebuie privita ca un semnal de pesimism privind evolutia economica a Romaniei anul viitor".

"Personal, sunt convinsa ca vom avea crestere economica, ca vom avea bani pentru investitii, pentru crearea de noi locuri de munca si ca aceste noi setari bugetare vor oferi avantaje considerabile in anii urmatori, cand se presupune ca si Europa va iesi din situatia dificila in care se afla acum. Trebuie insa inteles ca e mai bine sa fim prudenti cu cheltuielile si cu deficitul bugetar in asemenea situatii", conchide Udrea.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea Romania, #Romania tinte economice 2011 , #PDL