Udrea sare in apararea lui Basescu: In tara condusa de Ponta toti argatii lui Voiculescu discrediteaza

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 16:13
3485 citiri
Udrea sare in apararea lui Basescu: In tara condusa de Ponta toti argatii lui Voiculescu discrediteaza

Elena Udrea a reactionat dur dupa ce purtatorul de cuvant al guvenului, Mirel Palada, a scris un text pe un blog care se intituleaza "Cum a dat Basescu o lovitura de stat in 2009 si ne-o spune abia acum".

In textul publicat de Adevarul, Mirel Palada vorbeste despre conflictul legat de organizarea referendumului pentru Constitutie in acelasi timp cu alegerile prezidentiale.

"De unde si pana unde isi permite purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei sa faca astfel de aprecieri politice? El ar trebui sa explice cum si ce face Executivul: cum e cu taxele, impozitele sau somajul in crestere, nu sa se apuce sa faca astfel de consideratii care exced mult atributiile functiei sale. Nu e purtatorul de cuvant al USL, ci al Guvernului Romaniei si ar trebui sa se comporte ca atare", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Deputatul PDL sustine ca, dupa o astfel de luare de pozitie, premierul Victor Ponta ar trebui sa il demita pe Mirel Palada.

"In orice tara normala, daca ar fi existat astfel de pozitionari aberante si in profunda disonanta cu fisa postului, premierul l-ar fi demis pe purtatorul de cuvant. In tara condusa de Ponta insa, toti argatii lui Voiculescu sunt pusi pe astfel de functii si discrediteaza institutiile pe care le reprezinta", a continuat Elena Udrea pe reteaua de socializare.

Cine este Theodor Mirel Palada, noul purtator de cuvant al Guvernului

In articolul postat pe blog, purtatorul de cuvant al guvernului face o paralela intre momentul in care Traian Basescu a pledat pentru referendum organizat concomitent cu alegerile si momentul actual cand seful statului sustine ca nu ar fi corect ca oamenii sa se pronunte in privinta Constitutiei la alegerile prezidentiale.

"Se mai intampla ca politicienii sa spuna azi una si maine alta. Dar zau daca nu este strigator la cer ca acelasi politician sa faca exact inversul a ceea ce a sustinut mai devreme cu atata tarie si a folosit ca baza a strategiei sale politice. Ne aducem aminte cu totii cum instrumentul referendumului a fost propus si folosit de Traian Basescu de mai multe ori, cel mai recent si mai semnificativ in 2009, la alegerile prezidentiale. Daca nu ar fi fost referendumul, poate Traian Basescu nu mai era acum presedinte", a scris Mirel Palada pe blog.

Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri, pe B1 TV, ipoteza organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu alegerile parlamentare.

"Cred ca daca am organiza un astfel de scrutin (referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu prezidentialele - n.red.) ar fi o lovitura de credibilitate aproape egala cu lovitura de stat de asta vara. Nimeni nu ar intelege cum poti cere unui popor sa voteze o revizuire a Constitutiei simultan cu viitorul presedinte. Pe ce Constitutie isi face viitorul presedinte campania?", a declarat seful statului.

Traian Basescu a catalogat acest referendum ca fiind de un "ridicol complet".

"Un ridicol complet in care lumea ne-ar considera neevoluati si ca stat, ar fi o nota proasta si pentru electoratul care accepta un astfel de sacrilegiu democratic. Un referendum in care spui 'da' sau 'nu' e democratic, dar sa pui o Constitutie cu alegerile presedintelui, e greu de acceptat", a mai declarat Basescu.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elena Udrea Mirel Palada, #mesaj dur Udrea Palada demisie, #atac Udrea Palada demisie Voiculescu , #PDL