Udrea se mai crede ministru: Erau trei guverne la masa... am fost multi ministri care am pus intrebari

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 08:26
2207 citiri
Udrea se mai crede ministru: Erau trei guverne la masa... am fost multi ministri care am pus intrebari
Foto: Arhiva

Elena Udrea, fost ministru in guvernarile PDL, s-a referit la ea insasi ca la un actual ministru, vorbind despre intalnirea vicepremierului Liviu Dragnea pe tema descentralizarii cu mai multi politicieni.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat la discutii cu "trei guverne" si a asigurat ca daca nu va candida la presedintia Romaniei, va face descentralizarea, a afirmat luni seara deputatul PDL Elena Udrea.

"Dl. ministru ne-a asigurat ca, daca nu candideaza la presedintia Romaniei in perioada urmatoare, se va ocupa sa faca si aceasta descentralizare de programe, de investitii, pentru ca probabil ca are sanse sa se intoarca presedinte de CJ si atunci cu siguranta ca va dori foarte mult sa decida la nivelul judetului Teleorman cum se fac investitiile si nu sa-i spuna un ministru de la Bucuresti daca sa faca intai sala de sport sau sa faca drum", a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, la finalul intalnirii vicepremierului Liviu Dragnea cu parlamentarii PDL.

Ea a adaugat ca au fost discutate multe probleme. "Au fost alte multe ale probleme - erau trei guverne la masa (...), deci am fost foarte multi ministri care am pus intrebari si am avut lucruri de vorbit cu dl ministru, asa ca nou pe noi ne-a lamurit, dansul nu stiu cat de lamurit a plecat, a ramas sa-i dam si in scris.

Macar are disponiblitatea sa ia in serios ceea ce noi am propus mai ales ca exista clar o vointa la nivelul PDL de a se realiza o descentralizare efectiva. Daca va exista deschidere in real de la nivelul d-lui viceprim-ministru, de la nivelul cabinetului USL, de a avea o colaborare utila cu PDL, atunci veti vedea ca din ceea ce s-a spus astazi se va regasi si in proiectul de lege. Daca dansul va pleca asa cum a venit, si doar a facut un act de politete serbandu-si ziua cu noi, la PDL, si nu va scrie nimic din ceea ce i-am propus noi, atunci ramane cand vom veni la guvernare sa facem o adevarata descentralizare", a aratat Elena Udrea.

Intrebata de ce n-a facut guvernul PDL aceasta descentralizare, deputata a aratat ca "PDL n-a guvernat decat vreo trei ani". "Atata am putut noi. Da, trebuia sa o fi facut. Nu s-a putut, pentru ca trebuie si sprijin in parlament, uitati ce greu functioneaza USL", a argumentat ea.

In opinia acesteia, "partea buna" a fost ca a fost ziua lui Liviu Dragnea. "Dl. ministru nu prea a apucat sa ne spuna ceea ce a spus aici, presei si am plecat destul de nelamuriti. Acum m-am dumirit, am vrut sa vad daca dl. ministru nu poate sau poate si nu vrea. Am constatat acum ca dl ministru poate dar mai asteapta, adica de la un fost presedinte de CJ am dorit sa stiu eu ca fost ministru al Dezvoltarii Regionale, daca se are in vedere ca in perioada urmatoare sa existe descentralizarea programelor de investitii.

Spuneam, cand eram ministru, ca nu e normal ca in pixul ministrului sa stea salile de sport care se fac in tara sau caminele culturale sau drumurile comunale, apa, canalizari, si asa mai departe ci este firesc ca lucrul acesta sa se decida la nivel local. Si sigur daca un presedinte de CJ stie ce inseamna sa depinzi de un ministru, sa stea primarii pe la usa ministrului. Numai ca atunci cand vii la putere exista aceasta tentatie de a controla politic primarii pentru ca primarii aduc voturi", a mai spus fostul ministru al Dezvoltarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Udrea intalnire Dragnea descentralizare, #Dragnea candidat prezidentiale , #PDL