Udrea: USL a crescut cu peste 40% numarul secretarilor de stat si consilierilor personali

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 14:07
2175 citiri
Udrea: USL a crescut cu peste 40% numarul secretarilor de stat si consilierilor personali

Deputatul PDL Bucuresti Elena Udrea sustine ca Guvernul Ponta a reusit sa creasca, cu 40 la suta, numarul secretarilor de stat si ai consilierilor personali din aparatul administrativ.

Udrea sustine, in cadrul unei declaratii politice publicate marti: "Aflat intr-un continuu extaz populist, Guvernul Ponta a reusit in doar cateva luni sa intreaca orice administratie precedenta prin sporirea cu 40% a numarului de secretari de stat si consilieri personali si, ca urmare, a cheltuielilor aferente".

In opinia fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, adevarata risipa a banului public a inceput odata cu investirea Guvernului USL: "Adevarul este insa ca abia dupa ce USL a ajuns la guvernare, desi premierul sustinea cu tarie ca va reduce cheltuielile de personal din ministere si va depolitiza aparatul central, administratia de la Bucuresti s-a intesat ca niciodata de acoliti, de "pile" ale PSD, PNL si PC care toaca bugetul public", se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.

Elena Udrea a prezentat in oglinda situatia personalului ministerial din timpul PDL fata de ceea ce exista acum: "Daca in timpul Cabinetului Boc, existau doar 18 ministri (cu prim-ministru cu tot), atat de grijuliul Executiv Ponta numara 21 de ministri. O crestere de 3 ministri care au propriul aparat administrativ, chiar daca nu au portofoliu.

Numarul de secretari de stat din Guvernul USL este cu peste 40% mai mare decat in mandatul lui Emil Boc. Daca la momentul demisiei Cabinetului PDL existau 32 de consilieri de stat, ei bine, in acest moment, acest numar a crescut cu 14, la 46.

Acest lucru face ca Guvernul Ponta sa fie, fara indoiala, unul dintre cele mai numeroase de dupa Revolutie. Fiecare dintre acesti secretari de stat au propriul cabinet, cu propriii consilieri personali, cu secretara si soferi. Ei sunt adevaratele termite ale USL, care au ca sarcina sa toace tot in calea lor si sa pregateasca spornic alegerile din toamna."

Aceasta sporire de personal nu poate fi justificata nici macar prin prisma unei cresteri a eficientei actului de guvernare, mai sustine Udrea.

Cel mai scump Guvern din istoria Romaniei este si cel mai neperformant, singurul domeniu unde exceleaza fiind circul, acuza fostul ministru.

Elena Udrea a facut referire la un caz particular, anume situatia de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. In mandatul sau existau doar doi secretari de stat, avand rezultate cu mult insa peste cele ale actualei conduceri a ministerului.

Cat despre celelalte ministere, situatia nu pare a fi mai buna. "Printre acestea, ministrul Transporturilor, care are 8 consilieri personali, ministrul Sanatatii care are 17 sau ministrul Dezvoltarii, care are 12. Cel mai interesant caz este insa la Ministerul Mediului, unde ministrul are 6 consilieri personali, secretarul de stat Corneliu Cozmanciuc are nu mai putin de 11, iar celalalt consilier de stat, Constantin Stelian Emil Mot, sa aiba "doar" 8 consilieri", sustine Elena Udrea.

Condamnabil ramane si modul in care aparatul administrativ a ajuns la un asemenea gabarit. Selectia discretionara, clientelismul, dar si nevoia de a recompensa sponsorii din campania electorala au determinat Guvernul Ponta sa actioneze in acest fel, acuza Elena Udrea.

"E un semn ca marirea aparatului administrativ nu s-a facut nici pe departe pe criterii de performanta, ci a avut la baza exclusiv elemente clientelare. E un adevar care trebuie spus mereu pentru ca romanii trebuie sa stie ca populistii din USL, care plangeau de mila lor pe la televiziunile celor care s-au infruptat constant din banii statului, nu faceau altceva decat sa-si pregateasca terenul pentru momentul cand vor fi fost la guvernare", a concluzionat deputatul PDL.

M.M.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Udrea numar secretari stat Ponta, #Udrea guvern Ponta cheltuieli , #PDL