Udrea: Voiculescu va demisiona iar pentru a tergiversa dosarul ICA (Video)

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:33
4009 citiri
Udrea: Voiculescu va demisiona iar pentru a tergiversa dosarul ICA (Video)
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Elena Udrea sustine ca senatorul Dan Voiculescu va gasi un nou pretext pentru a demisiona iar din Senat, dupa ce a depus juramantul cu intarziere, pentru a plimba dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institututlui de Cercetari Alimentare intre Inalta Curte si Tribunalul Bucuresti.

"Astazi, in sfarsit, a depus juramantul de senator Dan Voiculescu. Dupa incercarile repetate de a scapa de dosarul penal pe care il are in instanta prin demisia si revenirea in Parlament pentru amanarea lui pana la prescriere, patronul Antenelor a hotarat sa nu mai tergiverseze solemnul act si sa isi intre in mandatul de parlamentar", scrie Elena Udrea pe contul sau de Facebook.

"Pare deci ca joaca de-a parlamentarul a luat sfarsit si ca de acum dosarul privind privatizarea ICCA (ICA - n.red.) unde este inculpat, si-a gasit locul. Adica acolo unde se afla acum conform calitatii de ales a lui Voiculescu, la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a adaugat Udrea.

Aceasta a facut un "sondaj ad-hoc", pe contul de Facebook, unde si-a intrebat prietenii daca sunt de parere ca presedintele de onoare al Partidului Conservator va demisiona din nou, asa cum a facut-o anul trecut, spre finalul mandatului, fapt care a antrenat mutarea dosarului I.C.A. de la instanta suprema la Tribunalul Bucuresti.

"Ce parere aveti, vom avea parte de o noua demisie a lui Voiculescu din Parlament inainte de termenul procesului din luna aprilie? Eu sunt sigura ca va gasi un pretext de suparare principiala pe legislativ si va deveni din nou un simplu cetatean, astfel ca dosarul sau sa se mai plimbe cateva luni intre ICCJ si Tribunalul Bucuresti", a mai scris Udrea.

ICA si demisia lui Voiculescu

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistratii instantei supreme in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a luat act de faptul ca acesta a fost ales senator.

Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul privind presupuse fapte de coruptie in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu este judecat alaturi de Gheorghe Mencinicopschi si de alte 11 persoane, va fi trimis instantei supreme, care va continua judecata.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucuresti, dupa ce in 29 iunie instanta suprema a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, in conditiile in care acesta si-a depus demisia din functia de senator incepand cu data de 25 iunie.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Udrea Voiculescu demisie Senat, #Voiculescu juramant senator, #Voiculescu dosar ICA , #PDL