Elena Udrea, implicata in noul dosar al Alinei Bica? Prima reactie a presedintelui PMP

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 20:47
16549 citiri
Elena Udrea, implicata in noul dosar al Alinei Bica? Prima reactie a presedintelui PMP
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a reactionat, duminica seara, la informatia potrivit careia si ea, alaturi de Liviu Dragnea, ar fi implicata intr-un dosar disjuns din cel in care fosta sefa DIICOT, Alina Bica, este cercetata de DNA pentru coruptie.

Daca in declaratiile martorilor din dosarul ANRP apare doar numele lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si al fiului sau, Alin Cocos, un nou document DNA postat de Robert Turcescu pe blog o implica si pe sefa PMP.

"Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! In primul rand pun intrebarea daca este normal ca un astfel de document sa fie dat pentru a aparea 'pe surse', unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Inca nu stim al caror Servicii.

Pentru ca imi este amintit numele intr-o insiruire, fac urmatoarele comentarii:

- NU AM NICIO LEGATURA cu presupusa interventie la ANRP facuta pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian

- NICIODATA, in NICIO SITUATIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici macar nu-i cunosteam. Asa cum am precizat deja, nu am stiut ca Alina Bica, cu care eram colega in Guvern la acea data, era reprezentanta Ministerului Justitiei la ANRP", a scris pe Facebook Elena Udrea.

Udrea sustine ca a reclamat ilegalitatile de la ANRP

Presedintele PMP a mai notat ca, in legatura cu anumite informatii care i-au ajuns la urechi in acea perioada, "despre posibile ilegalitati comise de Presedinta Agentiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului".

"Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei carora le-am reclamat mi-au spus ca ma insel, ca nu se probeaza nimic...Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac...tic tac...", a continuat Udrea.

Documentul DNA facut public de Turcescu face referire si la cauza in care omul de afaceri Gheorghe Stelian a obtinut de la ANRP, prin diverse interventii, despagubiri uriase ce au adus un important prejudiciu statului roman.

Alina Bica, un nou dosar? Numele Elenei Udrea, alaturi de cel al lui Dorin Cocos

Potrivit documentului, o parte din actiunile obtinute la Fondul Proprietatea in urma acestei afaceri "au fost tranzactionate, iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela) ".

Mai departe se arata ca, in urma acestei afaceri, Bica a primit o cota dintr-un teren din Snagov ce apartinea fostei sotii a lui Dorin Cocos, Chiriac Olguta.

"Exercitarea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu, urmata de primirea unui teren de catre Bica Alina Mihaela de la Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela contureaza elementele constitutive ale infractiunilor de dare de mita, luare de mita", scriu procurorii in documentul citat.

Cocos, mita pentru interventii

Saptamana trecuta omul de afaceri Dorin Cocos era indicat de doi martori in dosarul de coruptie de la ANRP ca ar fi primit 10 milioane de euro mita pentru a interveni pe langa factori de decizie in legatura cu acordarea de despagubiri pentru un teren din Bucuresti.

Dorin Cocos ar fi cerut 10 milioane de euro in cazul Bica - Reactia Elenei Udrea

Unul dintre martori era chiar cel pentru care ar fi intervenit, omul de afaceri Gheorghe Stelian. Informatiile au aparut in denunturile si motivarea arestarii fostei sefe ANRP.

Dragnea, mentionat in documentul DNA

In documentul respectiv apare si numele presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea. Procurorii sustin ca Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro mita de la omul de afaceri Ioan Niculae prin intermediul lui Liviu Dragnea.

Alina Bica, trimisa in judecata intr-un nou dosar in care apare si Dragnea - surse

Prins cand iesea de la sedinta de urgenta pe care a convocat-o cu presedintii Consiliilor Judetene (CJ), Dragnea a spus ca este prima oara cand aude aceste acuzatii.

Dragnea, in dosarul Alinei Bica: Cum a reactionat liderul PSD (Video)

D.T.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Elena Udrea Alina Bica, #Elena Udrea Turcescu, #Elena Udrea dosar Bica , #stiri Elena Udrea