Elena Udrea la inundatii: Nicio imagine filmata nu se compara cu realitatea din teren

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 15:02
2940 citiri
Elena Udrea la inundatii: Nicio imagine filmata nu se compara cu realitatea din teren

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a realizat adevarata dimensiune a responsabilitatii politicianului si importanta masurilor corecte dupa ce a vizitat satele afectate de inundatiile din Moldova.

"Va pot spune ca nicio imagine filmata nu se compara cu realitatea din teren. Sunt oameni care si-au pierdut totul intr-o clipa. In acel moment nu faci decat sa-ti dai seama cat de responsabil esti tu ca politician si cat de important este sa iei masurile corecte", scrie Udrea pe propriul blog.

"Una dintre cele mai importante masuri este investitia in infrastructura din aceste zone predispuse la astfel de dezastre naturale. Le-am spus autoritatilor locale din zona ca trebuie sa facem o evaluare a pagubelor, trebuie sa vedem ce se mai poate salva si trebuie sa actionam. Acum", continua politicianul.

Chiar si in perioada de criza, Udrea crede ca se pot gasi bani pentru reabilitarea infrastructurii, si mentioneaza chiar cateva surse posibile.

"Chiar daca Romania se afla intr-o situatie financiara extrem de dificila, in fata unor asemenea cataclisme, argumentul banilor lipsa functioneaza prea putin. E nevoie de vointa si solidaritate. Iar aici va pune umarul si Uniunea Europeana. Romania ar putea primi 75 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene", afirma Udrea.

Potrivit acesteia, o buna parte din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului vor fi directionate catre lucrari de reabilitare a unor drumuri si poduri din zonele afectate de inundatii.

"Am decis ca o buna parte din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului sa fie directionate catre lucrari de reabilitare a unor drumuri si poduri din zonele afectate de inundatii. Trebuie analizat ce se poate face si cu locuintele luate de ape si in ce masura ministerul poate sa se implice efectiv. Ii asigur pe toti cei afectati de aceasta urgie ca Guvernul nu-i va lasa de izbeliste, le va fi aproape", continua ministrul.

Solutiile nu trebuiesc insa asteptate intotdeauna, spune Udrea: "Asa cum am spus si ieri, unele lucruri trebuie insa sa se schimbe pentru a nu mai trece prin astfel de momente. De la nevoia ca oamenii sa-si mute locuintele in zonele neinundabile, pana la folosirea unor materiale de constructii mai bune sau investirea banilor autoritatilor locale in infrastructura care previne astfel de dezastre. Nu intotdeauna salvarea poate veni de la Bucuresti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Elena Udrea inundatii, #Elena Udrea blog , #stiri Elena Udrea