Elena Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu si-i cere 100.000 de lei

Vineri, 12 Martie 2010, ora 16:45
3753 citiri
Elena Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu si-i cere 100.000 de lei

Elena Udrea a anuntat vineri ca a depus, la Judecatoria Sectorului 5 din Bucuresti, o cerere de chemare in judecata a senatorului PSD Olguta Vasilescu.

"Datorita unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5, o cerere de chemare in judecata a acesteia", se afirma intr-un comunicat al ministrului Dezvoltarii si Turismului.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, saptamana trecuta, la Realitatea TV, ca ar exista o legatura intre arestarea primarului Craiovei si faptul ca firmele Elenei Udrea din acest oras ar fi fost scoase de pe piata.

"De doua saptamani circula un zvon in Craiova ca Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA, nu se stia ca va fi arestat cu catuse, pentru ca de cateva saptamani au fost scoase de pe piata firmele doamnei Udrea care lucrau in Craiova", a spus Vasilescu.

"Parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei. Efectul preconizat de parata prin lansarea unor acuzatii de o asemenea gravitate este usor de intuit: cele mai multe mijloace de informare - atat scrise, cat si audio-vizuale au preluat afirmatiile incriminatoare. Asa cum rezulta din chiar continutul afirmatiilor paratei, aceasta nu isi poate proba afirmatiile", se mai arata in comunicatul de presa.

Drept despagubire pentru prejudiciul moral, Elena Udrea ii cere Olgutei Vasilescu 100.000 de lei. In plus, Elena Udrea cere instantei sa o oblige pe Vasilescu la publicarea, pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, a hotararii judecatoresti dupa terminarea procesului in cauza.

Fundatie anti-moguli

Elena Udrea mai anunta ca va sprijini infiintarea unei fundatii care sa militeze pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa.

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale", sustine Elena Udrea.

Mai mult, ministrul anunta ca va da in judecata orice institutie media care publica informatii in urma carora reputatia si onoarea sa au de suferit, iar banii obtinuti vor fi donati fundatiei de mai sus.

Olguta Vasilescu: Daca Udrea ar fi un avocat bun, ar sti ca am imunitate

Senatorul social-democrat Lia Olguta Vasilescu a precizat pentru NewsIn ca daca Elena Udrea ar fi fost un avocat bun ar fi stiut ca parlamentarii au imunitate in ce priveste declaratiile politice, apreciind ca "e cam scumpa onoarea" ministrului, care ii cere in instanta despagubiri de 100.000 lei.

"E cam scumpa onoarea doamnei Udrea de reparat. O sa afle in instanta ce nu a aflat pana la aceasta data, desi este avocat, ca am imunitate pe declaratiile politice. Sunt declaratii pe care le-am facut in Parlament, declaratii politice, dezbaterea de la televizor a pornit pe baza acestor declaratii politice.

Daca nici in Parlament nu mai poti spune ca cei de la putere fura...(...) Daca ar fi fost o avocata buna, ar fi stiut acest lucru, si nici nu ar fi pierdut toate procesele cu RAPPS", a comentat senatorul social-democrat demersul ministrului Elena Udrea de a o chema in judecata pentru acuzatiile cu privire la o presupusa implicare a ministrului in arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Elena Udrea Olguta Vasilescu, #Elena Udrea constructii , #stiri Elena Udrea