Elena Udrea se gandeste la viitorul sau financiar: Eu nu as putea lua creditul Ioanei Basescu

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 12:32
2733 citiri
Elena Udrea se gandeste la viitorul sau financiar: Eu nu as putea lua creditul Ioanei Basescu
Foto: Facebook Elena Udrea

Elena Udrea spune ca vrea sa fie bogata peste 10 ani, acesta fiind motivul pentru care a investit in agricultura, dar mentioneaza ca nu ar fi avut potenta financiara de a putut lua un credit atat de mare ca Ioana Basescu.

"Cei care baga bani astazi in pamant arabil, vor fi printre romanii bogati peste zece ani. Deci, ma gandesc la viitorul meu financiar. Astfel spus, vreau si un castig material, dar si mai mult respect pentru cei care investesc in agricultura romaneasca", declara Elena Udrea pentru ziarul Bursa.

Deputatul PDL spune ca ca pretul pamantului a urcat ametitor, dupa scandalul mediatic legat de cazul terenului cumparat de Ioana Basescu in comuna Nana.

"Am ramas la cele 80 de hectare deja antamate. Nu pentru ca nu as fi vrut sa mai cumpar teren agricol, ci pentru ca, dupa toata povestea cu investitia presedintelui in agricultura, preturile au crescut foarte mult. Deja mi se par exagerate. Ca sa va dau un exemplu, terenurile din Calarasi au ajuns sa coste si 6.000 de euro hectarul", spune Elena Udrea.

Senator PNL, contra la Ponta: Ce are Guvernul cu terenurile lui Basescu? Se substituie Parchetului

"Conditiile puse acum de banci trebuie schimbate - creditele sunt prohibitive. Eu nu as fi putut lua creditul Ioanei Basescu", recunoaste deputatul PDL. Fostul ministru al Turismului spune insa ca nu se va multumi cu terenul pe care il are, ea dorind sa faca achizitii suplimentare, dar sa ia si pamant in arenda.

"Pentru ca o ferma este cu atat mai rentabila cu cat suprafata de pamant lucrata este mai mare, voi lua si pamant in arenda. Desigur, de la privati, nu pamant de la ADS, asa cum doar unii au reusit sa ia in Romania, exemplul fiind Voiculescu, ce are 2.000 de ha de teren de la stat", a declarat politicianul PDL.

Pe suprafata achizitionata, Elena Udrea vrea sa faca pomicultura. "Eu vreau sa fac pomicultura. Este o mare nevoie de fructe romanesti pe piata interna, dar si la export. Desi, repet, nu am incheiat cu achizitionarea de teren agricol, deja ma pregatesc sa lucrez la primavara terenul pe care il voi avea", spune aceasta.

Fiica cea mare a presedintelui Basescu, Ioana, a cumparat un teren agricol de 290 de hectare in zona localitatii Nana din judetul Calarasi. In ziua in care s-a aflat de achizitie, Ioana Basescu a publicat contractul de imprumut de la CEC Bank pentru suma de circa 1.000.000 de euro.

Elena Udrea, langa Basescu si-n agricultura. Si-a cumparat teren in comuna Nana

Elena Udrea a anuntat, imediat ce a izbucnit scandalul, ca are de gand sa se apuce si ea de agricultura si a achizitionat sau este pe cale sa achizitioneze 80 de hectare de teren agricol.

Elena Udrea: Ma autodenunt. Vreau sa fac agricultura ecologica, am cizme de cauciuc

Parlamentul Romaniei a constituit doua comisii de cercetare a conditiilor in care familia presedintelui Basescu a achizitionat acest teren, una dintre comisii fiind insarcinata cu anchetarea modului prin care CEC Bank acorda imprumuturi.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Elena Udrea agricultor teren bogatie, #Elena Udrea 80 hectare arabil, #Udrea credit Ioana Basescu pomicultura , #stiri Elena Udrea