Elena Udrea: Un milion de persoane primesc pensii pe nedrept

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 16:39
4719 citiri
Elena Udrea: Un milion de persoane primesc pensii pe nedrept
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca, in 20 de ani, s-a creat un sistem ineficient in Romania si, in prezent, un milion de persoane primesc pensii pe nedrept, in defavoarea celor care au pensii mici.

"In 20 de ani s-a creat un sistem ineficient, insa masurile nepopulare si dure au tinut tara in echilibru. Am ales varianta reducerii salariilor bugetarilor, care probabil vor reveni anul viitor, insa inca sunt acordate pensii si ajutoare sociale pe nedrept. Un milion de persoane primesc pensii pe nedrept pentru care sufera cei care au pensii mai mici", a afirmat Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Ministrul Turismului mai spune ca tara noastra nu va putea depasi criza economica daca nu se vor face investitii cu bani de la bugetul de stat, dar si din fonduri europene.

"Daca nu ne vom stradui ca si in aceasta grea perioada sa gasim fonduri pentru investitii, pe de o parte de la buget, pe de alta parte acesti bani europeni, care nu sunt putini, nu vom putea sa depasim criza economica. Daca nu cream locuri de munca, daca nu generam activitati economice care sa aduca bani la buget, nimeni nu tipareste banii noaptea, nici macar guvernul. Nu a adus nimeni criza in tara asta de doi ani incoace. Este o criza economica internationala la care Romania a facut fata pana acum, cu sacrificii, e adevarat, insa a facut fata mai bine decat alte tari, care sunt astazi aproape in faliment", a spus ministrul de resort, informeaza Mediafax.

Elena Udrea a reieterat ideea ca masurile nepopulare luate de Guvernul din care face parte au tinut Romania in echilibru.

"Aveam de ales intre a reduce salariile si a nu le mai putea plati deloc. Am ales varianta de a le reduce, s-a dat ceva inapoi, probabil ca anul viitor se va recupera", a spus Udrea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Elena Udrea pensii acordate nedrept, #Elena Udrea investitii Romania , #stiri Elena Udrea