Elena Udrea vrea ca sezonul estival sa tina opt luni

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 16:40
2689 citiri
Elena Udrea vrea ca sezonul estival sa tina opt luni

Ministerul Turismului vrea ca deschiderea acestui sezon estival sa se faca odata cu Sarbatorile pascale si sa se inchida cel mai tarziu in luna noiembrie, pentru prelungirea perioadei in care turistii vor putea merge pe litoral.

"Incercam sa deschidem sezonul odata cu Sarbatorile pascale, vrem sa facem activitati, sa organizam spectacole, festivaluri chiar de la Paste, pe litoral, in Mamaia si in sudul Constantei, la Mangalia, un program pe care il vom promova la nivel international prin minister", a declarat, vineri, la Mamaia, ministrul Turismului, Elena Udrea, informeaza NewsIn.

Ea a subliniat ca prelungirea duratei estivale la mare este importanta si la fel sunt si capetele de sezon, inclusiv prin aducerea turistilor straini.

"Incercam sa aducem si turisti straini care vor sa vada traditiile romanesti legate de Sarbatorile pascale. Incercam astfel sa ii ajutam pe cei care au activitati legate de turism, pe litoral", a spus Elena Udrea.

Ministrul Turismului a participat, vineri, in statiunea Mamaia, la o intalnire cu reprezentantii din turism unde hotelierii si patronatele au cerut insa ca deschiderea hotelurilor sa fie coordonata cu deschiderea celorlalte unitati de pe litoral, respectiv cele de alimentatie publica, de distractie si transport, pentru ca turistii evita litoralul in capetele de sezon, intrucat, in afara catorva hoteluri, restul societatilor care ofera servicii turistice sunt inchise.

Primarul Constantei Radu Mazare a precizat ca, pe langa hoteluri, in prezent s-a dezvoltat si achizitionarea de apartamente de catre turisti, care insa nu pot veni din cauza unitatilor anexe care sunt inchise.

El a propus reglementarea printr-o hotarare de guvern, prin care aceasta problema sa fie prevazuta legal pentru ca toate unitatile sa fie deschise simultan, intrucat, in prezent, la eliberarea autorizatiei, nu se poate impune perioada de functionare.

Ministrul Turismului a mai precizat ca, in contextul crizei financiare, turismul ar putea fi un sprijin pentru economia nationala. "Criza ne poate folosi si exista interes pentru dezvoltarea turismului romanesc, turismul poate fi motorul de sustinere a economiei pe perioada crizei prin cresterea perioadei de sezon de la doua luni la sase luni", a precizat Elena Udrea.

Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Guvernul va adopta în şedinţa de joi, 25 aprilie, hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Veste mare pentru turismul românesc: Nouă autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că CNAIR a trimis marți, 23 aprilie, la Agenția Națională pentru Achiziții Publice, documentaţia de atribuire a contractului pentru...
#Elena Udrea, #Radu Mazare, #sezon litoral, #turism mare, #sarbatori Paste , #stiri Elena Udrea