Opinii: Si de ce n-ar fi Elena Udrea primarita, pana la urma?

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 08:58
2619 citiri
Opinii: Si de ce n-ar fi Elena Udrea primarita, pana la urma?
Foto: ElenaUdrea.ro

Sa profitam de faptul ca pana la alegerile pentru primarie mai avem cale lunga si sa ne lansam in speculatii. Cred ca suntem indreptatiti sa punem intrebarea: de ce nu ar fi Elena Udrea primarita la Capitala?

Pana in prezent, presa nu a facut decat sa prezinte argumentele pentru care Elena Udrea isi alege o misiune imposibila incercand sa recastige Bucurestiul si sa se lanseze de pe rampa care l-a propulsat si pe Traian Basescu.

Presupunand, evident, ca acesta ar fi planul. Presupunem doar, pentru ca Elena Udrea este, ca orice femeie si politician versatil, imprevizibila. La Primaria Capitalei ar putea ajunge, pana la urma, si alt candidat, chiar si cineva din afara partidului. Pe modelul tehnocratilor de unica folosinta promovati in Guvern si apoi demonizati, culpabilizati si intr-un final remaniati. Sau poate vom asista la o desprindere de PD-L si de greaua mostenire a Guvernarii Boc si la o candidatura independenta, pe modelul Sorin Oprescu, independentul PSD.

Sa incercam insa si varianta opusa si sa vedem de ce bucurestenii ar putea sa o aleaga chiar pe Elena Udrea la Primaria Capitalei.

Argumentul principal ar fi destul de simplu: PSD este adversarul numarul unu al democrat-liberalilor cand vine vorba de primarii, PNL fiind exclus din lipsa de personalitati care joaca "Bunul gospodar", dotate si cu un minim de charisma si simt electoral.

Actualul boost de popularitate al PSD se datoreaza in exclusivitate mutarilor incoerente ale PD-L, si nu excesului de personalitati capabile din randul social-democratilor. Cel mai des putem spune ca putinii profesionisti sunt probabil capabili, dar fara vizibilitate, iar liderii vocali sunt un dezastru. Vezi Vanghelie, care viseaza la Primaria Capitalei de multa vreme.

Lipsurile pesedistilor ii fac incapabili sa tina piept blondei care a fost la Cotroceni. Pentru simplul motiv ca le are cam pe toate: charisma, ambitie, cizme scumpe si potential de scandal, care atrage presa ca un magnet. Poate fi bun gospodar pentru ca am vazut-o crosetand, dand cu mopul, vizitand sinistrati si dand pantofi cu toc de pomana.

Bucurestiul are cu totul si cu totul alt tip de alegator fata de cel tintit de mesajele PSD: bucurestenii au venituri substantial mai mari, au cu cativa ani de studii mai mult decat cei din mediul rural, au iPhone-uri si joburi stabile si nu prea se duc la biserica.

Multi bucurestenii sunt pretentiosi. Merg in cluburi scumpe, beau cocktailuri de fite, isi iau haine de firma, pantofi, genti, isi trimit copiii la studii in strainatate, si chiar daca nu au toate aceste lucruri se straduiesc din rasputeri sa le aiba. Vor face credite, vor face afaceri, vor face bisnita si specula pentru ca vor geci cu sclipici, masini frumoase, vor sa fie respectati. Va aminteste de cineva, portretul asta?

Am putea sa amintim in treacat si faptul ca la primarie n-a fost niciodata o femeie, iar Elena Udrea, ca o buna oportunista, si-ar putea atrage usor de partea sa electoratul feminin din Bucuresti, constant neglijat.

Cred ca avem sanse mari sa ne pricopsim cu Elena Udrea candidat la Primaria Capitalei. Asta, sigur, daca nu cumva se hotaraste Sorin Oprescu sa candideze din nou, aratand cu degetul autostrada sa suspendata - ramane de vazut ce vor alege atunci bucurestenii, intre o frunza de 800.000 de euro si o autostrada suspendata undeva in timp si spatiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea primarie, #Udrea primarita, #Udrea primaria Capitalei , #stiri Elena Udrea
Comentarii