Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Udrea: Am dovedit mai multa transparenta decat oricine altcineva

Marti, 13 Iulie 2010, ora 20:00
2293 citiri
Udrea: Am dovedit mai multa transparenta decat oricine altcineva
Foto: Arhiva

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat, marti, la Brasov, ca, de cand este ministru, a dovedit mai mult transparenta decat oricine altcineva.

"De la inceputul acestui an pana acum, ministerul pe care il conduc a dat 1.000 de drepturi la replica fata de cinci tot anul trecut. Este inacceptabil sa se concentreze atata atentie si nejustificata asupra ministerului, doar pentru ca in fruntea lui ma aflu eu.

Legat de orice procedura de achizitii, cred ca, de cand sunt ministru, am dovedit mai multa transparenta decat oricine altcineva.

Am cerut public tuturor celor care aud ca ceva nu este in regula, pentru ca se aud destule si se intampla si lucruri in sistemul bugetar, sa anunte direct Parchetul, sa nu ma mai anunte pe mine. Incercam orice mijloc prin care sa transparentizam achizitiile si eu sunt de acord sa-l implementam. Poate fi inclusiv o propunere din partea presei", a spus Elena Udrea.

Aceasta a tinut sa precizeze ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este un minister care face foarte multe achizitii, deruleaza foarte multe licitatii pentru ca are foarte multe lucrari publice.

"Daca dupa tot efortul facut pentru transparentizarea achizitiilor tot mai exista astfel de suspiciuni si se exprima in public, cred ca este un demers de rea credinta. Cine are vreo indoiala de felul cum se deruleaza achizitii in ministerul pe care-l conduc sa se adreseze direct DNA", a concluzionat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a participat marti, la Brasov, la semnarea Proiectului de reabilitare,dezvoltare si modernizare Campus, privind invatamantul profesional si tehnic al Colegiului Tehnic "Remus Radulet" din municipiul Brasov, singurul proiect privind dezvoltarea si modernizarea unui campus preuniversitar din Regiunea Centru, finantat din fonduri europene, proiect in valoare de trei milioane de euro.

De asemenea, Elena Udrea a vizitat amplasamentul pentru constructia unui bloc ANL cu 400 de apartamente pe locul unei garnizoane militare dezafectate din municipiul resedinta de judet.

La Parcul Industrial Prejmer, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a dat asigurari ca ministerul pe care il conduce va incerca sa gaseasca resursele financiare pentru derularea programului privind constructia retelelor de apa si canalizare pentru Parcul Industrial.

"Am vazut aici ca s-au creat deja peste 1.000 de locuri de munca si se vor mai crea alte cateva mii si este firesc sa-i ajutam pe cei care vin sa investeasca aici", a declarat Elena Udrea dupa intalnirea cu conducerea Parcului Industrial Prejmer.

Parcul Industrial Prejmer se intinde pe o suprafata de 86 de hectare, are deja 1.500 de angajati si urmeaza ca numarul acestora sa ajunga la 15.000 in urmatorii ani.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Elena Udrea transparenta, #Elena Udrea ministru, #Elena Udrea ministrul Turismului , #stiri Elena Udrea