Udrea cere stoparea negocierilor pentru imobilele RAAPPS

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 13:29
1617 citiri
Udrea cere stoparea negocierilor pentru imobilele RAAPPS

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a solicitat Executivului sa opreasca negocierile cu cei care doresc cumpararea unor imobile RAAPPS in conditiile in care Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional articolul potrivit caruia aceste imobile pot fi achizitionate prin negociere directa.

"PD-L a considerat ca respectivul articol este neconstitutional deoarece prevede ca acei chiriasi care ocupa imobilele RAAPPS le pot cumpara prin negociere directa, in opinia noastra singura modalitate de instrainare a acestora, care asigura garantia impotriva coruptiei, precum si accesul tuturor cetatenilor la cumpararea lor, este licitatia publica. Avand in vedere decizia de ieri a Curtii Constitutionale prin care s-a declarat neconstitutional acest articol (...) solicitam Guvernului Romaniei, RAAPPS sa stopeze in acest moment orice negociere, orice procedura de instrainare a respectivelor imobile", a declarat, joi, Elena Udrea.

In plus, secretarul executiv al PD-L a cerut parlamentarilor PNL, PSD, PC, PRM sa nu caute "tertipuri" prin care sa ocoleasca decizia Curtii chiar daca, a adaugat Elena Udrea, ei au interese "directe si personale" in a incerca sa mentina posibilitatea cumpararii caselor respective prin negociere directa.

"Cei mai multi dintre chiriasii RAAPPS de azi nu au dreptul de a ocupa aceste imobile deoarece functiile de demnitate publica pe care le-au detinut au incetat, iar cei care au dreptul de a ocupa (...) aceste imobile sunt vicepresedintii Senatului si Camerei, ministrii si cei asimilati acestora, presedintii Curtii Constitutionale si Curtii Supreme de Justitie, ai Curtii de Conturi si ai Consiliului Legislativ, precum si Avocatul Poporului", a explicat Udrea.

Potrivit secretarului executiv democrat-liberal, foarte multi din chiriasii actuali ai RAAPPS au intrat in posesia imobilelor datorita calitatii pe care au detinut-o la un moment dat, dar continua sa locuiasca si acum si sa plateasca chirii modice din bani publici, chiar daca nu mai detin demnitatile respective. "PD-L solicita tuturor acestor chiriasi sa paraseasca imobilele pe care le ocupa abuziv si sa stopeze aceasta atitudine ilegala", a spus Udrea, nominalizandu-l printre chiriasii in discutie, "cap de lista", pe Mircea Geoana.

Pe de alta parte, Elena Udrea a exprimat opinia ca atunci cand e vorba de interese financiare sau materiale, cum este cazul de fata, politicieni "isi pot da mana cu succes pentru a crea cadrul legislativ care sa-i favorizeze".

Udrea a mai anuntat ca va returna banii pe care RAAPPS i-a oferit cabinetului ei de avocatura in contul reprezentarii juridice pe care aceasta a prestat-o pentru Regie in perioada 2003-2004.

"Desi imi mentin opinia conform careia contractele mele ca avocat, de asistenta si reprezentare juridica pentru RAAPPS incheiate intre 2003 si 2004 sunt legale, iar raportul corpului de control al primului ministru (...) a fost tendentios si indreptat exclusiv impotriva mea ca persoana publica, am decis sa returnez sumele pe care cabinetul de avocatura pe care-l conduc le-a incasat cu titlul de onorariu de la RAAPPS", a declarat Elena Udrea.

Ea a mai precizat ca nu cunoaste cu exactitate care este suma exacta afirmand ca ea se ridica la "doua miliarde si ceva de lei vechi" si au fost incasate in decursul a doi ani. De asemenea, Udrea a adaugat ca saptamana viitoare se va intalni cu reprezentantii RAAPPS, la o data stabilita de Regie, pentru a face calculele exacte.

CCR a declarat, miercuri, neconstitutionale prevederile din legea RAAPPS privind vanzarea prin negociere directa a imobilelor ce apartin Regiei, admitand sesizarea PD-L, care urma obiectiile formulate si de seful statului in cererea de reexaminarea a aceleiasi legi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vila din Aviatorilor 86: USR vrea să afle de ce a fost nevoie de 7 milioane de euro pentru renovarea ”Palatului Împăratului”
Vila din Aviatorilor 86: USR vrea să afle de ce a fost nevoie de 7 milioane de euro pentru renovarea ”Palatului Împăratului”
Liderul de grup al deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a depus o solicitare oficială către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a trimite Curtea de Conturi la Regia Autonomă Administraţia...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Elena Udrea, #imobile, #RAAPPS , #stiri Elena Udrea