Udrea citeaza un nazist: Minciuna repetata de un milion de ori devine adevar

Duminica, 14 Martie 2010, ora 16:57
6047 citiri
Udrea citeaza un nazist: Minciuna repetata de un milion de ori devine adevar
Foto: ElenaUdrea.ro

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, explica pe blogul sau de ce a dat-o in judecata pe senatoarea Lia Olguta Vasilescu, citandu-l pe ministrul Propagandei in regimul nazist, Paul Joseph Goebbels.

Dreptul la exprimare si informare este o dimensiune esentiala a democratiei, spune Udrea. In momentul in care in presa se vehiculeaza minciuni, acest lucru este daunator democratiei, adauga ministrul.

"(...)Rostogolirea, in mod intentionat, de minciuni, prin intermediul mass-media, pana cand aceste minciuni ajung sa aiba, in perceptia publica, valoare de adevar, este nociva pentru democratie.'O minciuna repetata de o mie de ori ramane o miciuna, dar o minciuna repetata de un milion de ori devine adevar', spunea Goebbels, ministrul Propagandei Publice in timpul regimului nazist", aminteste Udrea, pe blogul sau.

Ministrul Dezvoltarii spune ca a dat-o in judecata pe Vasilescu dupa ce, in urma unui calcul simplu, reiese ca peste un milion de persoane au aflat, prin intermediul presei, despre acuzatiile pe care i le-a adus aceasta.

Vasilescu a declarat, in cadrul mai multor emisiuni TV, ca exista zvonuri potrivit carora primarul Antonie Solomon ar fi fost saltat de politie dupa ce firmele de constructii care au legaturi cu Elena Udrea nu au mai primit contracte in Craiova.

"Un calcul elementar arata ca cele doua emisiuni TV la care am facut referire, impreuna cu stirile care au preluat acuzatiile mincinoase ale paratei, au beneficiat de o audienta consolidata de peste un milion de spectatori/cititori", scrie Udrea.

Elena Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu si-i cere 100.000 de lei

Elena Udrea a dat-o in judecata pe Olguta Vasilescu, cerand daune de 100.000 de lei, bani pe care ii va dona unei fundatii care sa militeze pentru "independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania".

Elena Udrea: Ii voi da in judecata pe cei care imi lezeaza reputatia

Ministrul se arata nemultumit si de faptul ca perdelele cumparate in mandatul sau de la Ministerul Turismului au ramas in istorie ca fiind in valoare de 70.000 de euro, cand in realitate ar fi costat doar 7.000 de euro.

In plus, Udrea aminteste si de raportul Departamentului de Stat american privitor la drepturile omului pe 2009, in care tara noastra are o bila neagra din cauza ca ministrul ar fi folosit un ton amenintator intr-o discutie cu jurnalistul Catalin Tolontan.

"Aceeasi reteta, de aceasta data cu consecinte mai grave, a fost folosita in cazul rostogolirii afirmatiilor mincinoase, tot prin mass-media, ale ziaristului Catalin Tolontan. Acesta sustine, fara sa poata proba, un fapt care nu s-a petrecut niciodata, ca m-as fi adresat lui pe un ton amenintator", arata Elena Udrea, adaugand ca, de acum inainte, va da in judecata pe oricine "ii lezeaza reputatia".

"Vreau sa ma asociez, intr-o miscare civica, cu cei care sunt dispusi, asemeni mie, sa ajute presa romana sa se insanatoseasca. Cu cei care cred ca, tot asa cum avem nevoie de politicieni responsabili, avem nevoie si de o presa responsabila", conchide Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Udrea judecata Vasilescu, #Udrea Olguta Vasilescu, #Udrea Goebbels, #minciuna repetata adevar , #stiri Elena Udrea
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
doamna udrea aveti perfecta dreptate "sa traiti bine multiplicat de 1 milion de ori EGAL 100% ADEVARAT EGAL PEPE EGAL RAMONA BADESCU ... SI MAI NOU EGAL LEGEA COJOCARU ...