Udrea da 11,7 milioane lei pentru consolidarea a doua biserici din Topoloveni

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 17:13
1376 citiri
Udrea da 11,7 milioane lei pentru consolidarea a doua biserici din Topoloveni
Foto: Gov.ro

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 11,7 milioane lei, pentru consolidarea a doua biserici din orasul Topoloveni, judetul Arges, a anuntat ministerul.

Astfel, valoarea totala a proiectului Consolidare-restaurare si valorificarea turistica a bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" Golestii-Badii, orasul Topoloveni, judetul Arges, care se va desfasura pe parcursul a 36 de luni, este de 7,14 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRT este de 5,53 milioane lei (98 % din valoarea totala eligibila a proiectului).

De asemenea, valoarea totala a proiectului Consolidare-restaurare si valorificarea turistica a bisericii cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril" Inuri, orasul Topoloveni, judetul Arges, care se va desfasura pe parcursul a 36 de luni, este de 4,57 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRT este de 3,53 milioane lei (98 % din valoarea totala eligibila a proiectului).

Cele doua proiecte vor contribui la dezvoltarea orasului Topoloveni prin includerea a doua obiective in circuitele turistice din judetul Arges si judetele invecinate, precum si valorificarea durabila a acestor resurse istorice, culturale si turistice, a informat ministerul.

"Proiectele isi propun crearea unor obiective turistice noi in orasul Topoloveni, monumente istorice al epocii medievale tarzii apartinand patrimoniului national, includerea lor in circuitele turistice cu caracter religios si memorial-istoric si cultural din judetul Arges si judetele invecinate, precum si valorificarea durabila a acestor importante resurse istorice, culturale si turistice", se arata in comunicatul emis, luni, de MDRT.

Pana la data de 27 august 2010, in judetul Arges, au fost depuse 154 proiecte pentru finantare prin POR, din care s-au contractat 13 de proiecte in valoare totala de 156,5 milioane lei, din care 107,3 milioane lei reprezenta fonduri europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Elena Udrea proiecte, #consolidare biserici Topoloveni , #stiri Elena Udrea