Udrea, mesaj dur catre patriarhul Daniel: Despre manipulare si un popor credincios

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 19:52
8086 citiri
Udrea, mesaj dur catre patriarhul Daniel: Despre manipulare si un popor credincios
Foto: Facebook/Elena Udrea

Elena Udrea a reactionat pe o retea de socializare referitor la declaratiile patriarhului Daniel de marti si in contextul tragediei de vineri noapte din clubul Colectiv din Bucuresti.

"Preafericirea Voastra, avem nevoie de biserica pentru ca avem nevoie de credinta. Clerul BOR a lipsit pana acum de langa cei care au suferit in urma tragediei din Clubul Colectiv si care au nevoie de compasiune si sustinere in aceste zile.

Un popor intreg plange si se roaga pentru sufletele celor morti si pentru cei care se zbat intre viata si moarte in spitale. Un popor credincios arata o solidaritate pe care multi nu o mai credeam posibila", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Patriarhul Daniel le raspunde celor care "vor spitale, nu catedrale": Sunt 20.000 de unitati medicale, nu 400!

Fostul ministru sustine ca din aceasta solidaritate lipsea pana acum tocmai Biserica.

"Nu stiu motivele pentru care preotii au intarziat slujbele pentru victime, dar daca noi toti, credinciosii, ne rugam in strada, acasa, in biserica, atunci preotii nostri, in frunte cu Patriarhul Daniel, trebuie sa fie alaturi de noi pentru ca relatia noastra sa ramana una de incredere. Biserica trebuie sa ne pazeasca in astfel de momente credinta noastra, a unui popor atat de lipsit de alte repere morale", a punctat Udrea.

In sens contrar, sustine ea, exista riscul ca unii care vor sa distruga credinta romanilor sa ii manipuleze.

"Altfel, exista riscul ca cei care ne vor fara de credinta sa ne manipuleze si sa ne convinga ca Bisericii nu ii pasa de noi si asa, foarte multi sa inceapa sa nu mai creada. Nu sunt departe vremurile in care se daramau biserici si erau prigoniti preotii. Daca s-a putut acum doar 26 de ani, s-ar putea repeta din nou. Trebuie doar ca poporul sa fie invrajbit.

Preafericirea Voastra, eu vreau sa ma rog in continuare in biserica, sa ma spovedesc in fata unui preot, vreau sa fiu credincioasa fara sa ma tem ca as putea fi persecutata pentru credinta mea. Faceti in asa fel incat sa ramanem un popor credincios!", a adaugat Udrea.

Patriarhul Daniel si BOR au fost criticati intens in ultimele patru zile pentru ca singurul gest facut de Biserica dupa tragedia de la clubul Colectiv a fost trimiterea unui comunicat sec de presa. Purtatorul de cuvant al BOR, parintele Constantin Stoica, a explicat luni ca in general "preotul nu vine neinvitat" si ca "nu se face rugaciune in context de haos si de situatie emotionanta".

Marti, insa, 3 preoti ortodocsi, care au spus ca sunt "trimisi de la Arhiepiscopie" pentru ca singuri "nu puteam sa luam decizia, pentru ca avem oranduirile noastre", au tinut o scurta slujba la locul tragediei.

Patriarhul Daniel s-a afisat public, marti, pentru prima data de la incendiul de vineri din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 32 de persoane.

Acesta a explicat presei de preotii nu s-au dus la locul tragediei. "Acum noi ne facem datoria dupa traditia si randuiala noastra. Ne invata Biserica sa rupa linistea si tacerea celor care trebuiau sa se reculeaga. Nu vrem sa se constituie ca facem spectacol noi", a spus patriarhul, care s-a enervat din cauza unor jurnalisti si a continuat: "Sa vina lumea la biserica, nu la club. Au murit acolo, dar noi slujim in biserica. Nu judecam pe nimeni, numai sa ne rugam pentru ei".

A.G.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Elena Udrea Patriarh Danie, #Elena Udrea incendiu, #incendiu club , #stiri Elena Udrea