Udrea neaga ca ar fi fost in posesia listing-urilor telefonice ale procurorului Ciurea

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 18:40
2938 citiri
Udrea neaga ca ar fi fost in posesia listing-urilor telefonice ale procurorului Ciurea

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, sustine ca a fost niciodata in posesia listing-urilor telefonice ale vreunei persoane, implicit nici ale fostului procuror Angela Ciurea.

"In emisiunea de la B1 TV din data de 17.11.2009 nu am prezentat listing-uri telefonice, si nici SMS-uri sau alte informatii provenind din documente clasificate, ci elemente din Hotararea nr. 10 P in Dosarul nr. 8/P/2009 pronuntata in sedinta publica din 16.09.2009 de Sectia de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Este vorba de hotararea prin care Angela Ciurea a fost exclusa din magistratura, avand in vedere "imprejurarile, gravitatea concreta precum si consecintele faptelor savarsite de parata procuror care, in calitate de procuror de sedinta, a creat prin actiunile sale aparenta unei lipse de impartialitate, fapta ce este de natura a afecta prestigiul justitiei, precum si maniera in care a desemnat un procuror care sa reprezinte Ministerul Public la judecarea caii de atac a recursului punandu-l pe acesta in imposibilitate de a studia dosarul si a-si forma o convingere proprie asupra cauzei, precum si de a motiva si pune concluzii pertinente", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Hotararea cu caracter public retine faptul ca fostul procuror Angela Ciurea a cerut instantei admiterea cererii de revocare a masurii obligarii preventive de a nu parasi tara fata de inculpatul Stamen Stanchev, in perioada in care a comunicat cu avocatul acestuia prin telefon.

In acelasi document public se specifica si ca procurorul Angela Ciurea s-a intalnit cu Stamen Stanchev si cu avocatul acestuia la Nice - Franta, fara sa fi adus la cunostinta sefilor ei din Ministerul Public intalnirea cu inculpatul nici inainte, si nici dupa ce aceasta s-a produs.

"Apreciez ca doar incopetenta sau reaua-credinta a celor care au interese in manipularea opiniei publice - prin folosirea ca agenti electorali ai celor doi procurori exclusi din profesie pentru abateri grave - ii determina pe unii jurnalisti sa denatureze afirmatiile pe care le-am facut in emisiunea de la B1 TV.

In realitate, minime standarde deontologice, din nefericire total inexistente la cei care se pronunta in legatura cu spusele mele, i-ar fi obligat pe respectivii jurnalisti sa condamne nu demersul meu, ci tocmai declaratiile electorale si neconforme cu realitatea ale celor doi fosti procurori - Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea", se continua in comunicat.

Acuzatia vine dupa ce Elena Udrea a scos, marti, lA televiziunea familiei Paunescu, un document ce continea lista convorbirilor telefonice ale procuroarei Angela Ciurea, adica ale procuroarei ce ancheta un dosar de coruptie in care aparea si numele Elenei Udrea.

Magistratul Angela Ciurea dezvaluise, cu doar o seara inainte, la Realitatea TV, ca prim-adjunctul directorului SRI, generalul de brigada Florian Coldea, se interesa indeaproape de mersul anchetei in controversatul dosar amintit.

Florian Coldea a fost prezentat de Traian Basescu drept tanara-speranta a asa-zisei noi generatii de ofiteri de informatii, fara vreo legatura cu Securitatea si cu practicile criminale ale acesteia, scrie Romania Libera.

Traian Basescu abia laudase serviciile secrete si sistemul magistraturii pentru ca nu s-ar fi amestecat, "in premiera", in procesul electoral.

Se pare ca din cele doua pasaje extrase din transcrierea emisiunii "Nasul" de marti seara, reiese foarte clar din ce material s-a inspirat Elena Udrea pentru a demonstra opiniei publice cine este fostul procuror Angela Ciurea.

Udrea s-a folosit de nota de inspectie intocmita de inspectia pentru procurori a CSM. Iar Udrea a scapat, probabil la deruta, in emisiune, numele unuia dintre ei: Radescu.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea, #listinguri telefonice, #fostul procuror Angela Ciurea , #stiri Elena Udrea